PSD anunţă un nou CEX miercuri. Nominalizările la Dezvoltare şi Transporturi s-ar putea schimba

Senatorul PSD Şerban Nicolae afirmă, după o primă şedinţă a conducerii PSD, că noile propuneri pentru Ministerul Transporturilor şi cel al Dezvoltării sunt Mircea Drăghici şi Lia Olguta Vasilescu, dar pot fi şi altele, o decizie urmând să fie luată miercuri de CEx.

20 nov. 2018, 20:06
PSD anunţă un nou CEX miercuri. Nominalizările la Dezvoltare şi Transporturi s-ar putea schimba

Conducerea lărgită a PSD se va reuni, miercuri, la Parlament, de la ora 17.00, într-o ședință de Comitet Executiv Național.

Şerban Nicolae a precizat că după o primă şedinţă a conducerii PSD, ca urmare a refuzului preşedintelui Klaus Iohannis de a-i revoca pe actualii titulari de la Transporturi şi Dezvoltare, pentru a-i înlocui cu Lia Olguţa Vasilescu şi Ilan Laufer, propunerile rezultate sunt Vasilescu la Dezvoltare şi Mircea Drăghici la Transporturi.

Şerban Nicolae a precizat că o decizie va fi luată miercuri de Comitetul Executiv al PSD, când ar putea apărea şi alte propuneri.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că remanierea guvernamentală este o soluţie slabă şi că este în continuare de părere că soluţia corectă ar fi fost înlocuirea acestui Guvern care a creat foarte multe probleme României.

El a enumerat miniştrii revocaţi şi pe cei numiţi, însă în cazul Olguţei Vasilescu nu a fost semnat decretul de numire la Ministerul Transporturilor. Din lista celor numiţi lipseşte şi Ilan Laufer, propus la Ministerul Dezvoltării. Din lista revocărilor lipsesc actualul ministru al Dezvoltării, Paul Stănescu, şi cel al Transporturilor, Lucian Şova.

Ilan Laufer a declarat, marţi seara, la sediul PSD, că preşedintele Klaus Iohannis a respins numirea sa în funcţia de ministru al Dezvoltării din antisemitism, el acuzându-l pe şeful statului că acesta este un gest dintr-un lung şir de acţiuni antisemite.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a afirmat că nu există o motivaţie ca un preşedinte să refuze o revocare din funcţie a unui ministru. El a precizat că în partid situaţia este analizată şi că există şi soluţia să fie făcute alte propuneri. 
Secretarul General Codrin Ştefănescu consideră „inadmisibil” gestul şefului statului, el enunţând şi posibilitatea unei rocade Laufer – Vasilescu.