PSD, boicot la şedinţa de învestire a Guvernului Orban 2. Marcel Ciolacu: „Vor fi alegeri la termen”

PSD a decis, printr-un vot dat în unanimitate în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că parlamentarii săi nu vor intra în sală la votul de învestitură pentru Guvernul Orban 2, care va avea loc pe 24 februarie.

RomaniaTV.net
19 feb. 2020, 15:13
PSD, boicot la şedinţa de învestire a Guvernului Orban 2. Marcel Ciolacu: „Vor fi alegeri la termen”

Social-democraţii susţin că trebuie aşteptată o decizie a Curţii Constituţionale, având în vedere sesizarea depusă pe ordonanţa de urgenţă privind anticipatele, relatează Antena3. Judecătorii CCR trebuie să se pronunţe luni pe sesizarea potrivit căreia propunerea din nou a lui Ludovic Orban ar fi fost făcută neconstituţional.

Fără prezenţa senatorilor şi deputaţilor social-democraţi în sală, este posibil ca în plenul reunit al Parlamentului să nu fie cvorum de şedinţă. În aceste condiţii, votul ar putea fi blocat sau amânat pentru o dată ulterioară, iar calendarul pentru anticipate va fi prelungit.

„Eu cred că vor fi alegeri la termen”, a declarat miercuri, Marcel Ciolacu, înaintea şedinţei CEx al PSD.

Ședința de plen poate fi ținută dacă sunt 233 de parlamentari prezenți în sală. În prezent, PNL se bazează pe cei 107 parlamentari ai partidului, la care se adaugă cei 40 de parlamentari ai USR, 30 de la UDMR și posibil cei 19 deputați și senatori ai PMP, conform Digi24. Liberalilor le lipsesc cel puțin 37 de parlamentari şi dacă nu vor fi în sală cei de la ALDE şi Pro România sunt şanse mici să fie cvorum de şedinţă.

Citeşte şi: Rareş Bogdan s-a săturat: PSD & Co îi gazează în continuare pe români, în forme mai rafinate