PSD cere anchetarea lui Cîţu. Premierul este acuzat că foloseşte fondurile Guvernului în campania internă aPNL

Premierul Cîţu este acuzat de PSD că şi-a stabilit sediul oficial de campanie în biroul său de la Guvern şi foloseşte, în mod necuvenit, resursele şi personalul bugetar în lupta sa politică din partid.

19 iul. 2021, 14:27
PSD cere anchetarea lui Cîţu. Premierul este acuzat că foloseşte fondurile Guvernului în campania internă aPNL

PSD  îl acuză pe premierul Florin Cîţu că se foloseşte d efuncţia publică în campania pentru alegerile interne din PNL. „Documentele apărute în presă cu privire la punctajele de comunicare pentru campania internă a premierului Cîţu, realizate de angajaţii Cancelariei premierului, constituie probe temeinice care justifică pe deplin o astfel de anchetă, iar în trecut au fost numeroase cazuri similare pentru care s-au constituit dosare penale”, arată comunicatul de presă al PSD.

Conform sursei citate, punctajul emis de Cancelaria prim-ministrului cu titlul „Florin Cîţu candidat pentru preşedinţia PNL” arată că premierul Florin Cîţu şi-a stabilit sediul oficial de campanie în biroul său de la Guvern şi foloseşte, în mod necuvenit, resursele şi personalul bugetar în lupta sa politică din partid.

Cum se împart filialele PNL în în confruntarea Orban-Cîţu pentru şefia partidului. Mulţi dintre „greii” partidului încă nu şi-au ales tabăra
„Acest fapt se circumscrie unei infracţiuni de corupţie săvârşită de la cel mai înalt nivel al statului român, mai precis încălcarea art. 13 din Legea 78/2000  privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Conform acestui articol, folosirea influenţei ori autorităţii funcţiei de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii unui folos necuvenit, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani, iar tentativa se sancţionează conform legii”, conchide sursa menţionată.
Premierul Florin Cîţu a respins, săptămâna trecută, acuzaţia PSD conform căreia ar folosi banii din rectificarea bugetară pentru a obţine susţinere la Congresul PNL din partea primarilor.

El a adăugat că a invitat primarii social-democraţi la Vaslui să vină la discuţii, iar recent a stat de vorbă cu cei de la Asociaţia Municipiilor din România, unde sunt edili de la toate partidele politice. „Eu cred că mai multă democraţie decât a fost în acest Guvern nu a existat”, a mai spus şeful Executivului.

Rareş Bogdan, despre condiţiile puse lui Cîţu pentru a-l susţine: „Eu nu vreau să fiu spectator, nu vreau să fiu papagal de serviciu”

Alegerile interne din PNL au provocat numeroase tensiuni între susţinătorii lui Ludovic Orban şi cei ai premierului Florin Cîţu înaintea Congresului din luna septembrie.