PSD cere clarificări de la PNL în legătură cu implicarea lui Cătălin Boboc în branşare ilegală a unui imobil la reţeaua de energie

PSD cere clarificări de la PNL în legătură cu implicarea fostului secretar de stat în Ministerul Muncii Cătălin Boboc în branşare ilegală a unui imobil din Brăila la reţeaua de energie.

04 oct. 2022, 13:19
PSD cere clarificări de la PNL în legătură cu implicarea lui Cătălin Boboc în branşare ilegală a unui imobil la reţeaua de energie

Un nou scandal în coaliţia de guvernare pe tema energiei. Purtătorul de cuvânt al PSD Ştefan Radu Oprea cere PNL să se delimiteze de suspiciunile care planează asupra colegului lor de partid Cătălin Boboc, fostului secretar de stat în Ministerul Muncii.

Presa locală a relatat despre faptul că un angajat de la S.D.E.E Muntenia Nord- Sucursala Brăila a sesizat ofiţerul de serviciu al Politiei Municipiului Brăila în legătură cu identificarea unui contor branşat ilegal, descoperit în urma unor verificări.

„În legătură cu cercetarea penală pentru furt de energie demarată împotriva liberalului Cătălin Boboc, așteptăm ca PNL să își clarifice cât mai repede poziția în această chestiune. În contextul crizei energetice, în care cetățenii mizează pe măsuri de protecție din partea Guvernului, un astfel de caz poate afecta serios credibilitatea Coaliției, din care face parte și PSD. Ne așteptăm, așadar, ca până când autoritățile vor ajunge la o concluzie în acest dosar, cei din PNL să se delimiteze de suspiciunile care planează asupra colegului lor de partid”, a transmis purtătorul de cuvânt al PSD Ştefan Radu Oprea, pe Facebook.

Citeşte şi: Furnizorii de energie amenință cu măsuri extreme dacă nu primesc banii de la stat aferenți plafonării prețului. Unii consumatori ar putea fi deconectaţi

Un angajat din cadrul S.D.E.E Muntenia Nord- Sucursala Brăila, a sesizat, marți, ofițerul de serviciu al Politiei Municipiului Brăila cu privire la faptul că în urma unor verificări, efectuate pe raza municipiului, ar fi identificat un contor branșat ilegal, aflat sub tensiune, informează un comunicat al Poliției. Potrivit unor surse G4Media.ro, sesizarea vizează un imobil care îi aparţine fostului senator PNL, Cătălin Boboc.

Citeşte şi: Noi reguli pentru plafonarea şi compensarea preţurilor la energie. Cum se modifică legislaţia

„În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, conform Legii nr. 123/2012 a energiei electrice şi gazelor naturale”, a transmis IPJ Brăila.

Liberalul a declarat, ulterior, că nu a primit nici o înștiințare de la poliție și că nu se pune problema unui branșament  ilegal.

„Vreau să fac o precizare cu privire la presupuse acuzații care mi se aduc astăzi, în presă, cel mai probabil pe seama unei rivalități politice. Acuzațiile sunt false, nu este vorba de niciun furt!

Menționez că la imobilul de pe strada menționată, la care locuiește mama mea, am documente care pot dovedi asta și pe care le și atașez. Mai exact, iată avizul tehic de racordare la rețeaua de energie electrică!”, a scris Cătălin Boboc.