PSD cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru adoptarea Legii consumatorului vulnerabil

PSD cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru adoptarea Legii consumatorului vulnerabil, potrivit unui comunicat al social-democraţilor transmis marţi.

20 iul. 2021, 15:16
PSD cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru adoptarea Legii consumatorului vulnerabil

„PSD solicită preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Anca Dragu şi Ludovic Orban, să convoace Parlamentul într-o sesiune extraordinară pentru rezolvarea urgentă a situaţiei dramatice în care se află peste jumătate de milion de români, confruntaţi cu riscul de a fi debranşaţi de la reţeaua de energie electrică din cauza creşterii explozive a preţurilor”, se menţionează în comunicat.

Potrivit PSD, având în vedere intenţia Guvernului de a anula prevederile ordonanţei care asigura protecţia acestor consumatori, este necesar ca Parlamentul să adopte, în regim de urgenţă, Legea consumatorului vulnerabil.

PSD: „Este de neacceptat în secolul XXI această liberalizare sălbatică a pieţei energiei”

„PSD solicită parlamentarilor puterii să-şi întrerupă vacanţele şi campaniile de partid pentru a legifera această chestiune deosebit de sensibilă pentru foarte multe familii cu venituri mici din România. Pentru asta am fost votaţi de cetăţeni, ca să-i apărăm atunci când sunt ameninţaţi de proasta funcţionare a unor mecanisme economice, cum e în cazul de faţă liberalizarea precipitată a tarifelor pentru energia electrică.

Este de neacceptat ca în secolul XXI, într-un stat membru al Uniunii Europene, peste 200.000 de gospodării să se reîntoarcă la opaiţ din cauza unei liberalizări sălbatice a pieţei energiei, aprobată de Guvernul Orban şi pusă în practică de Guvernul Cîţu. În acest caz, nu e vorba doar de câţiva consumatori rău-platnici, ci deja de un amplu fenomen social de o gravitate excepţională, care impune intervenţia urgentă a Parlamentului României”, au adăugat social-democraţii, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Câtă benzină poate cumpăra un român cu un salariu mediu, în 2021. Unde se cumpără cei mai mulţi litri de carburant în Europa