PSD cere demisia ministrul Marcel Vela: „Domnule Vela, nu e mai cinstit să îi lăsaţi pe Duduieni să organizeze alegerile?!”

PSD solicită demisia ministrului de Interne, Marcel Vela, cel care s-a autosuspendat din funcție pentru a candida la alegerile locale. Cei de la PSD susțin că Marcel Vela nu poate să fie și candidat, dar și șeful celor care veghează la buna organizare a alegerilor.

RomaniaTV.net
28 aug. 2020, 17:51
PSD cere demisia ministrul Marcel Vela: „Domnule Vela, nu e mai cinstit să îi lăsaţi pe Duduieni să organizeze alegerile?!”

„Ministrul de Interne, Marcel Vela, trebuie să demisioneze!

Șmecheria cu suspendarea din Comisia pentru organizarea alegerilor nu merge! Ori ești candidatul Marcel Vela, ori ești ministrul de Interne Marcel Vela.

Nu poți fi și candidat și șeful celor care veghează ca alegerile să se desfășoare conform legii. Să folosești poliștiștii ca agenți electorali pentru a te alege tu și camarila ta este trafic de influență. Conform Codului penal.

Băsescu îl face praf pe Marcel Vela: „Încă nu am văzut atâta nesimţire!” 

Domnule Vela, nu e mai cinstit să îi lăsați pe Duduieni să organizeze alegerile?!”, scriu cei de la PSD.

Marcel Vela a delegat doar funcţia de preşedinte al Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din data de 27 septembrie 2020.

Această comisie se ocupă de comunicarea cu prefecturile.

Surse politice au declarat pentru România TVcă Vela a delegat aceste atribuţii secretarului de stat Gheorghe Sorescu.

Gheorghe Sorescu răspunde de Instituţia Prefectului în Ministerul Afacerilor Interne. Celelalte atribuţii care revin în sarcina ministrului nu au fost delegate.

Decizia de a delega atribuţiile ce ţin de alegeri a fost luată în contextul în care ministrul de Interne Marcel Vela candidează la Consiliul Local al municipiului Caransebeş, oraş unde a fost primar timp de trei mandate.


loading...