PSD cere demisia ministrului Vlad Voiculescu

Gabriela Firea îl acuză pe actualul ministru al Sănătăţii că subminează campania de vaccinare anticovid.

20 ian. 2021, 15:55
PSD cere demisia ministrului Vlad Voiculescu

PSD cere demisia ministrului Vlad Voiculescu.  Senatoarea Gabriela Firea îl acuză pe Voiculescu de faptul că ar fi subminat campania de vaccinare şi ar fi transmis mai multe mesaje mincinoase pe această temă.

„Cerem demisia ministrului USR- Plus al Sănătății, Vlad Voiculescu, care se dovedește un veritabil subminator al campaniei de vaccinare, pe care o decredibilizează prin minciuni penibile, precum cea că Japonia, spre deosebire de România, n-ar avea acces la vaccin și de aceea, vezi Doamne, nu-și vaccinează populația.

– În realitate, mai multe țări dezvoltate între care Japonia, Taiwan, Noua Zeelandă, Australia, Coreea de Sud, au amânat deliberat vaccinarea populației pentru a aștepta noi rezultate ale testelor clinice și pentru a vedea ce se întâmplă în țările care își vaccinează deja cetățenii.

– Voiculescu nu poate susține că nu știe realitatea! Însă minte intenționat pentru a acoperi haosul, debandada, dar și incapacitatea sa de a coordona campania de vaccinare.

De altfel, a fugit de răspundere încă din prima zi, a refuzat timp de o lună să apară la evenimentele legate de campania de vaccinare si să dea declarații, a intrat în conflict cu primarii și a întârziat astfel constituirea centrelor de vaccinare și a ignorat problemele legate de funcționarea platformei online.

Prin urmare, PSD cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. În această perioadă de criză de sănătate profundă România are nevoie de un ministru al Sănătății responsabil, capabil să ia decizii care rezolvă problemele, nu de un mincinos și-un dezertor incapabil.

Vlad Voiculescu spune că nu există tensiuni între el şi Valeriu Gheorghiţă şi asigură că procesul de vaccinare va fi îmbunătăţit
Pentru revenirea la o viață normală este vital ca 70% din populația țării să fie imunizată, iar guvernul Cîțu și-a asumat că până sfârșitul lunii septembrie 10,4 milioane de români vor fi vaccinați.

– Eșecul atingerii acestui obiectiv înseamnă condamnarea României, afundare într-o criză și mai mare și inevitabil impune demisia sau demiterea guvernului Cîțu”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Cerem demisia ministrului USR-Plus al Sănătății, Vlad Voiculescu, care se dovedește un veritabil subminator al campaniei…

Posted by Gabriela Firea on Wednesday, January 20, 2021

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, miercuri, referindu-se la platforma de programare pentru vaccinare, că nu a mers totul perfect şi că îşi cere scuze pentru lucrurile care nu au funcţionat, dar că oamenii muncesc din greu.
Voiculescu a fost întrebat la ieşirea de la Spitalul Militar, acolo unde s-a vaccinat, dacă ştie de problemele care au fost miercuri la centrul de vaccinare de la Romexpo.

„Da, am cerut un raport apropo de ce s-a întâmplat acolo. Înţelegerea mea este că au fost din nou probleme cu platforma informatică, respectiv cu Registrul Electronic Naţional de Vaccinare, probleme care au fost rezolvate în primele zeci de minute, dar asta a dus la o oarecare aglomeraţie pentru că a fost întârziere la primii care trebuiau să se vaccineze”, a transmis ministrul Sănătăţii.