PSD le cere premierului Florin Cîţu şi preşedintelui Klaus Iohannis revocarea ministrului Economiei Claudiu Năsui

PSD solicită prim-ministrului Florin Cîţu şi preşedintelui Klaus Iohannis revocarea de îndată a ministrului Economiei Claudiu Năsui, în urma anulării integrale a Măsurii 3 – Granturi pentru investiţii acordate pentru IMM-uri.

20 mai 2021, 17:48
PSD le cere premierului Florin Cîţu şi preşedintelui Klaus Iohannis revocarea ministrului Economiei Claudiu Năsui

Social-democraţii cer USR-PLUS să fie consecvent principiilor pe care le-a clamat până acum în ochii alegătorilor şi să retragă sprijinul politic ministrului Claudiu Năsui, astfel încât acesta să poată fi înlocuit în cel mai scurt timp de o persoană competentă.

„Prin anularea Măsurii 3, ca urmare a declanşării anchetei DNA, Guvernul admite ori frauda care s-a comis prin intervenţiile ministrului Economiei, ori incompetenţa fără margini a acestuia în gestionarea acestui program care afectează peste 27.000 de IMM-uri şi compromite relocarea a 550 de milioane de euro din fondurilor europene din exerciţiul financiar 2013-2020.

PSD: „Antreprenorii români nu mai pot avea încredere în Claudiu Năsui”

În ambele situaţii, orice zi în plus a ministrului Năsui în fruntea Economiei reprezintă un act de sfidare la adresa antreprenorilor români şi marchează intrarea în complicitate a celor care pot decide înlocuirea sa”, arată PSD, într-un comunicat de presă citat de News.ro.

Sursa citată mai spune că „după bătaia de joc la adresa celor peste 27.000 de firme care şi-au pus speranţe în accesarea fondurilor europene şi au cheltuit bani şi timp pentru a se înscrie în Măsura 3,  antreprenorii români nu mai pot avea încredere în ministrul Năsui, ceea ce impune înlocuirea imediată a acestuia”.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, înainte de discuţia cu Florin Cîţu despre PNRR. „Nu este un plan al unui partid politic. Este un plan care trebuie să schimbe viaţa românilor”