PSD cere urgent măsuri împotriva creşterii preţului energiei. Social-democraţii vor sesiune extraordinară pentru legea consumatorului vulnerabil

Partidul Social Democrat, condus de Marcel Ciolacu, cere actualei coaliții de guvernământ să convoace o sesiune extraordinară pentru a dezbate în regim de urgență a proiectul de lege privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

28 iul. 2021, 13:21
PSD cere urgent măsuri împotriva creşterii preţului energiei. Social-democraţii vor sesiune extraordinară pentru legea consumatorului vulnerabil

PSD cere urgent măsuri împotriva creşterii preţului energiei, în condiţiile în care senatorii Puterii se întrunesc în sesiune extraordinară pentru a aproba ordonanţa de urgenţă privind intervenţia în cazul atacurilor urşilor.

„PSD cere actualei coaliții de guvernământ să convoace o sesiune extraordinară pentru dezbaterea în regim de urgență a proiectului de Lege privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

Având în vedere că Senatul se întrunește în sesiune extraordinară pentru aprobarea OUG privind intervenția în cazul atacurilor urșilor, PSD cere Coaliției să convoace și Camera Deputaților, având pe ordinea de zi dezbaterea, în procedură de urgență, a Legii consumatorului vulnerabil de energie.

Cererea PSD este determinată de creșterea explozivă a tarifelor la energie electrică și gaze naturale, pe fondul liberalizării pieței de energie, fără niciun mecanism de protecție pentru consumatorii vulnerabili. Menționăm că această lege a trecut de Senat, iar pe parcursul dezbaterilor din Camera Deputaților, PSD va veni cu amendamente importante pentru a stopa această spirală periculoasă a creșterilor de tarife din energie. PSD avertizează că situația actuală alimentează scumpiri generalizate la nivelul întregii economii”, se arată într-un comunicat al PSD.

Citeşte şi: Veşti proaste pentru această categorie de români. Enel scumpeşte cu 21% preţul energiei electrice, chiar şi pentru cei aflaţi deja în piaţa

La rândul ei, Gabriela Firea, prim-vicepreşedintele PSD, acuză coaliţia de guvernare, în frunte cu PNL, că se face vinovată de creşterea preţurilor la energia electrică, pe fondul liberalizării pieţei. Senatoarea social-democrată susţine că pot fi luate măsuri pentru a plafona din nou preţul la energie pentru a proteja consumatorii vulnerabili.

„Lovitură pentru bugetul majorității familiilor! Îmi pare rău să spun dar s-a dovedit că am avut dreptate când a spus că liberalizarea pieței de energie nu trebuie să se facă fără mecanisme de protecție pentru consumatorii vulnerabili. În urma liberalizării, tarifele nu au scăzut așa cum promitea guvernul, ci au explodat de-a dreptul. Peste 500.000 de români riscă să fie debranșați, pentru că nu-și pot plăti facturile.

De asemenea, evoluția explozivă din ultimul timp a tarifelor la energie, justifică din plin convocarea unei sesiuni extraordinare pentru a reglementa în regim de urgență măsurile de protecție pentru consumatorii vulnerabili, inclusiv plafonarea din nou a prețului la energie”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Citeşte şi: Gabriela Firea vrea sesiune extraordinară din cauza creşterii preţului la energie. „Sarabanda scumpirilor la energia electrică este încă o dovada a incompetenței actualilor guvernanți”


loading...