PSD decide miercuri, în şedinţa conducerii, noul ministru al Agriculturii. Fostul ministru Petre Daea este printre propuneri

PSD decide miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, cine va fi noul ministru al Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, în urma cererii DNA de ridicare a imunităţii parlamentare, pentru trafic de influenţă.

05 iul. 2022, 11:23
PSD decide miercuri, în şedinţa conducerii, noul ministru al Agriculturii. Fostul ministru Petre Daea este printre propuneri

Potrivit unor surse din PSD, printre numele vehiculate se află actualul preşedinte al comisiei de Agricultură, deputatul Florin-Ionuţ Barbu, Daniel Butănoiu sau Petre Daea, fostul ministru al Agriculturii din perioada Dragnea.

Şanse mari să ajungă ministru al Agriculturii le are preşedintele comisiei de agricultură din Camera Deputaţilor, deputatul de Olt Florin-Ionuţ Barbu, care este propunerea filialei Olt a PSD, condusă de Paul Stănescu, potrivit News.ro.

Alte nume vehioculate sunt fostul secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, membru PSD şi preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România, dar şi fostul ministru al Agriculturii din epopca Dragnea, Petre Daea, care ar fi dorit de unii lideri din PSD.

Citeşte şi: Cătălin Drulă, un nou război cu PNL: „Emil Boc este incompetent. Minte cu neruşinare”

Liderul PSD Marcel Ciolacu declara,  după şedinţa conducerii PSD, că pânâ în Consiliul Naţional vor veni cu o propunere de ministru al Agriculturii şi a menţionat că propunerile nu se fac pe organizaţiile judeţene, ci vor căuta un profesionist.

Liderul PSD afirma că partidul pe care îl conduce are cinci sau şase variante pentru funcţia de ministru al Agriculturii – rămasă vacantă după demisia lui Adrian Chesnoiu, aflat în vizorul DNA – el afirmând că Petre Daea, fostul ministru al Agriculturii pe vremea când social-democraţii erau conduşi de Liviu Dragnea, a fost propus unii colegi pentru acest post.

Postul de ministru al Agriculturii a fost vacantat după demisia lui Adrian Chesnoiu din funcţie. Deacţia ministrului a venit după ce DNA a cerut Camerei Deputaţilor să ridice imunitatea acestuia, acuzat de abuz în serviciu la presupusa trucare a unui concurs.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, răspuns uluitor pentru bucureştenii nemulţumiţi de mandatul său. „E vorba de o viteză a administrației. Efectele se vor vedea mai târziu”


loading...