PSD, după plângerea penală depusă de Declic: Se pare că domnul Cîțu va deveni penal. Așteptăm să vedem cum va acționa domnul Iohannis

Purtătorul de cuvând al PSD, Radu Oprea, a declarat că social-democrații așteaptă cu interes să vadă poziția președintelui Klaus Iohannis după ce comunitatea Declic a depus plângere penală la DNA pe numele premierului Florin Cîțu și al consilierei de stat Mioara Costin.

30 iul. 2021, 15:53
PSD, după plângerea penală depusă de Declic: Se pare că domnul Cîțu va deveni penal. Așteptăm să vedem cum va acționa domnul Iohannis

PSD pune presiune pe Klaus Iohannis şi îi cere să reacţioneze după ce premierul Florin Cîţu s-a ales cu plângere penală la DNA.

„Faptul că, de astăzi, se pare că domnul premier Cîţu va deveni penal în accepţiunea preşedintelui Iohannis – ţinem minte cum spunea mai demult că cine are o plângere penală deja este penal – pentru că organizaţia Declic ar trebui să depună astăzi, acum au anunţat, plângerea penală pentru faptul că domnul premier Cîţu a folosit resursele guvernamentale pentru campania internă în PNL. Sunt suficiente motive, nu numai acesta, şi faptul că a chemat primarii pentru a promite bani discreţionar doar către acele primării care îl vor susţine în această cursă internă. (…) Aşteptăm să vedem domnul preşedinte Iohannis cum va acţiona. Nu îl bănuim de dublă măsură. Ne dorim ca domnia sa să trateze lucrurile în mod egal şi să aibă aceleaşi poziţii publice cum le-a avut şi în trecut”, a declarat Radu Oprea, într-o conferinţă de presă.

Florin Cîţu a fost reclamat la DNA după scandalul documentului cu antetul Guvernului, semnat de consiliera sa de la acea vreme Mioara Constin, în care era stabilită strategia premierului în campania pentru alegerile noii conduceri a PNL. Florin Cîţu este acuzat de instigare la abuz în serviciu.

„Am venit pentru a depune un denunţ cu privire la săvârşirea faptelor de abuz în serviciu, (…) respectiv la faptul că doamna consilier de stat Mioara Costin şi-a încălcat atribuţiile de serviciu. (…) Prin raportare la documentul care a devenit viral, rezultă destul de clar că singurul căruia îi profită conţinutul acestui document este prim-ministrul României, domnul Florin Cîţu”, a declarat, vineri, la intrarea în sediul DNA, avocatul Declic Toni Decean, citat de News.ro.

Florin Cîţu este acuzat de instigare la abuz în serviciu.
”În măsura în care ancheta penală va dovedi că angajarea în sine a avut ca scopt tocmai folosirea resurselor Guvernului pentru a-şi asigura o persoană care să-i facă campanie politică, vorbim de un abuz în serviciu şi pentru premier”, a mai spus Toni Decean.

Vă reamintim că Mioara Costin a demisionat din Guvern după ce în presă a apărut un „document” cu antetul Guvernului, unde apare şi semnătura Mioarei Costin, şi care s-ar referi la strategia premierului Florin Cîţu în campania pentru alegerile interne din PNL.

Întrebat despre această plângere DNA, premierul Florin Cîţu a spus că „niciodată un astfel de document nu a fost înregistrat sau mi-a fost mie prezentat, în niciun moment”.

„Despre documente care apar în presă sau hârtii, că nu ştiu dacă sunt documente, fiţuici sau documente editabile care apar în presă, nu pot să comentez. Eu pot să comentez doar pe documente oficiale. (…) Documente oficiale, din punctul meu de vedere, înseamnă documente înregistrate, documente care au trecut printr-o anumită procedură”, a spus Florin Cîţu.

Citeşte şi: Cîţu, întrebat dacă demisia consilierului Mioara Costin e o recunoaştere a autenticităţii documentului de la Guvern: Nu. Demisia este un act unilateral. Şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu impecabil


loading...
Partenerii noștri