PSD explică motivul pentru care PNL vrea anticipate: „Vrea voturile românilor înainte ca facturile să explodeze!”

PSD acuză PNL că vrea "cu disperare alegeri anticipate" pentru că "vrea voturile românilor înainte ca facturile să explodeze. 

20 feb. 2020, 07:33
PSD explică motivul pentru care PNL vrea anticipate: „Vrea voturile românilor înainte ca facturile să explodeze!”

„Vă mai aduceți aminte care a fost una dintre primele măsuri ale guvernului Orban? E simplu! Scutirea de taxe pentru bănci și pentru coloșii care fac profituri uriașe din energie, la pachet cu eliminarea din legislație a limitei de preț pentru gazele vândute către populație, prin modificarea OUG114/2018.

Practic, #PNL a dat liber companiilor să stabilească ce prețuri vor ele pentru gazul natural livrat populației…dar de la 30 iunie 2020.

Este clar de ce PNL vrea cu disperare #anticipate? Vrea voturile românilor înainte ca facturile să explodeze!

ANTICIPATE=AUSTERITATE”, susţine PSD într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a partidului. 

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „PSD nu va participa la votul de învestire a Guvernului Orban”

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, miercuri seară, după Comitetul Executiv, că parlamentarii formaţiunii nu vor participa la votul pentru învestirea Guvernului Orban II. Ministrul interimar al Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat, miercuri seară, că PSD se joacă cu viitorul românilor, refuzând să participe la votul pentru învestirea Guvernului Orban II. ”Este ticăloşie, mârşăvie ceea ce fac. Nu poţi să dai jos un guvern şi apoi să spui că nu vii să votezi în Parlament”, a spus Cîţu.

”Luni vom fi prezenţi la grupurile parlamentrare şi nu vom participa la votul de învestire a domnului Orban. Aşteptăm răspunsul CCR, dacă este constituţional, dacă acelaşi premier demis, rămas interimar să fie iarăşi desemnat”, a anunţat, miercuri seară, Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

De asemenea, Ciolacu a anunţat că se aşteaptă şi decizia CCR cu privire la OUG pentru alegerile anticipate.

”Colegii mei au considerat că e inadmisibil să vină cu asemenea modificări în această OUG, total neconstituiţională şi fac referire la votul în orice circumscropţie”, a mai spus Ciolacu.

Votul pentru învestirea Guvernului Orban II este programat luni, de la ora 16.00