PSD i-a făcut plângere la CNA lui Klaus Iohannis. Marcel Ciolacu: Am solicitat să vorbească pe spaţiul electoral al PNL

PSD a depus o plangere la CNA in care solicită ca intervențiile președintelui Klaus Iohannis la radio şi TV din timpul campaniei electorale să fie calculate din timpul de emisie acordat PNL.

RomaniaTV.net
25 nov. 2020, 17:19
PSD i-a făcut plângere la CNA lui Klaus Iohannis. Marcel Ciolacu: Am solicitat să vorbească pe spaţiul electoral al PNL

PSD i-a făcut plângere la CNA lui Klaus Iohannis pentru discursul pe care l-a susţinut marţi. PSD cere ca intervențiile președintelui Klaus Iohannis la radio şi TV din timpul campaniei electorale să fie calculate din timpul de emisie acordat PNL.

Social-democraţii motivează că declaraţia şefului statului a fost difuzată într-o emisiune informativă şi nu una electorală, iar materialul acestuia nu a prezentat activităţi ale preşedintelui, ci mesaje electorale directe pentru şi în favoarea PNL.

PSD i-a făcut plângere la CNA lui Klaus Iohannis pentru că „Live-ul preşedintelui Klaus Iohannis, având ca pretext celebrarea unui an de la alegerile prezidenţiale din 2019, a fost difuzat în cadrul unei emisiuni informative, nu într-o emisiune electorală, iar materialul difuzat nu prezintă activităţi ale preşedintelui, ci mesaje electorale făţişe, directe, pentru şi în favoarea Partidului Naţional Liberal, însă vădit denigratoare la adresa altui competitor electoral, în speţă subscrisa entitate politică PSD”.

„Complementar, în acest context, subliniem faptul că elementele supuse analizei sunt cu atât mai grave cu cât legea fundamentală (art. 80 din Constituţie) interzice în mod expres Preşedintelui implicarea în campania electorală, prin excluderea sa din sfera afilierii politice, rolul său fiind eminamente de mediator.

Totodată, prin această intervenţie care a avut loc live dl. Klaus Iohannis a pus în dificultate radio-difuzorii întrucât o emisiune aparent informativă despre activitatea preşedintelui s-a convertit brusc într-o emisiune electorală, împiedicându-i să îşi respecte astfel obligaţiile asumate prin documentele depuse la CNA privind modul în care reflectă în grila de programe campania electorală.

Discursul lui Klaus Iohannis este în mod clar material de propagandă electorală, având în vedere că, în accepţiunea Legii 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice si a campaniilor electorale, materialul de propaganda”, se arată în plângerea PSD la CNA.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, atac furibund la adresa lui Klaus Iohannis. „Nu mai este preşedintele României. „S-a descalificat prin această intrare brutală”

 

Marcel Ciolacu precizează că preşedintele Iohannis a încălcat Constituţia, legea şi bunul-simţ şi e timpul să mai şi plătească, inclusiv la vot, pe 6 decembrie.

„Când eşti POLITRUC, şi nu preşedinte, trebuie să fii tratat ca atare. Prin urmare, astăzi (miercuri – n.r.) am depus plângere la CNA prin care am solicitat ca Iohannis să vorbească pe spaţiul electoral al PNL. Mesajele preşedintelui nu prezintă activităţi ale instituţiei prezidenţiale, ci propagandă electorală de la cea mai înaltă tribună a statului român în favoarea PNL. Iohannis a încălcat Constituţia! Şi legea! Şi bunul-simţ! E timpul să mai şi plătească. Inclusiv pe 6 decembrie, la vot!”, a scris Marcel Ciolacu miercuri pe Facebook.