PSD Iaşi: Uşa rămâne închisă pentru Chirica şi Harabagiu, excluşi din partid

PSD Iaşi susţine că uşa partidului rămâne închisă atât pentru primarul Mihai Chirica, cât şi pentru viceprimarul Gabriel Harabagiu, acuzându-i pe cei doi că se agaţă cu ”disperare” de orice mijloc pentru a rămâne în continuare membri PSD.

RomaniaTV.net
16 apr. 2018, 13:58
PSD Iaşi: Uşa rămâne închisă pentru Chirica şi Harabagiu, excluşi din partid

Conducerea PSD Iaşi afirmă, într-un comunicat transmis luni,că în ultimii ani Mihai Chirica şi Gabriel Harabagiu au fost într-un permanent conflict cu reprezentanţii partidului, iar după ce au fost excluşi din PSD, ceidoi ”se agaţă cu disperare de orice mijloc pentru a ramâne în continuare membri PSD”.

”Îi întrebăm atunci: e doar o chestiune de marketing să vă agăţati de imaginea celuimai puternic partid din România în lipsa unor realizări palpabile sau au fostdoar nişte gesturi imature, copilăreşti şi acum regretaţi cele întâmplate? Nu aşteptăm un răspuns. Vă comunicăm doar că uşa PSD este închisă, la Iaşi, pentrudumneavoastră, domnilor. Indiferent cât veţi încerca să întârziaţi lucrurile prin metode mai mult sau mai puţin corecte, vă asigurăm că PSD Iaşi va impune un nou consilier local şi un viceprimar competent la Palatul Roznovanu. Mai devreme sau mai târziu ieşenii vor înţelege că s-au înşelat cu primarul Mihai Chirica, prietenul fidel Gabriel Harabagiu şi echipa de cumetrie de la Primăria Iaşi. Cusau fără voia dumneavoastră aţi încins vulcanul”, le transmite PSD Iaşi primarului de Iaşi Mihai Chirica şi viceprimarului municipiului Gabriel Harabagiu.

Totodată, PSD Iaşi susţine că a remarcat la sfârşitul săptămânii trecute”un fapt deosebit de grav de încălcare a legii” din partea edilului MihaiChirica.

”Primarul Iaşiului a afirmat la ultima şedinţă a Consiliului Local că „m-am consulta tşi cu judecători şi cu avocaţi care vorbesc despre efectele unui ordin”, fapt consemnat şi în procesul verbal al şedinţei din 30 martie. Suntem indignaţi de acestlucru şi îl somăm public pe primarul Mihai Chirica să explice natura afirmaţiilor sale. Legea nr. 303 /2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor prevede că judecătorii şi procurorii nu pot să dea consultaţii scrise sau verbale în probleme litigioase, chiar dacă procesele respective sunt pe rolul altor instanţe sau parchete decât acelea în cadrul cărora îşi exercită funcţia”, se mai arată în comunicatul PSD Iaşi.

Conducerea social-democraţilor afirmă că este ”inadmisibl ca primarul celui mai mare municipiu din ţară, după Bucureşti, să facă public astfel de afirmaţii iresponsabile cu privire la posibile decizii ale instanţelor judecătoreşti”.

În replică, primarul Iaşiului Mihai Chirica a precizat, într-un comuncat, că nu este nici un secret faptul că se consultă cu jurişti sau foşti magistraţi pe subiecte juridice care se referă la administraţia locală.

”Spre deosebire de şefii vremelnici ai PSDragnea de la Bucureşti, ca şi de la Iaşi, eu nu mă cred atotcunoscător şi am bunul simţ de a mă consulta cu specialişti în domeniile de activitate pe care, personal, nu le stăpânesc. Nu este niciun secret, am declarat-o şi public, că mă voi consulta cu specialişti din mediul academic, foşti magistraţi, jurişti,avocaţi şi alţi oameni de bine în chestiuni juridice care ţin de administraţia locală, cum ar fi prevenirea abuzurilor sau implementarea unei strategii locale anti-corupţie. Doar atrăgând alături de noi specialişti din toate  domeniile, nucărători de mape de partid, vom putea creşte nivelul de performanţă al activităţi imunicipalităţii”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Săptămâna trecută, viceprimarul Iaşiului Gabriel Harabagiu a revenit în funcţie, după ce Tribunalul Iaşi a admis cererea de suspendare a ordinului prefectului privindîncetarea mandatului său de consilier.

Tribunalul Iaşi a admis marţi cererea de suspendare a ordinului prefectului de Iaşi Marian Şerbescu privind încetarea mandatului de consilier în cazul viceprimarului Gabriel Harabagiu, până la judecarea pe fond a cauzei.

Decizia este executorie, însă poate fi atacată cu recurs.

Gabriel Harabagiu a declarat că instanţa de judecată ”a oprit încercarea de intruziune brutală a politicului în buna funcţionare a administraţiei publice”.

Pe 23 martie, prefectul de Iaşi Marian Şerbescu a anunţat că a semnat ordinul de încetare a mandatului de consilier pentru Gabriel Harabagiu, după ce acesta a fost exclus din PSD.

La câteva ore după anunţul prefectului de Iaşi, primarul Mihai Chirica a spus că a plecat în concediu deodihnă şi că prerogativele sale au fost preluate de către viceprimarul Gabriel Harabagiu.

Chirica a precizat atunci că nu ştie nimic despre decizia Prefecturii şi că până la revenirea din concediu, Harabagiu este cel care gestionează treburile curente în primăriaIaşi. La câteva zile, Chirica a revenit din concediu, iar Harabagiu a renunţa tla funcţia de viceprimar, după ce a luat act de ordinul prefectului de Iaşi.

Mihai Chirica a precizat că PSD încearcă să intervină în funcţionarea primăriei ieşene, acuzând filiala judeţeană a PSD că are ”o conducere degenerată până la statutul de preş depicioare al lui Dragnea”.

Atât primarul Mihai Chirica, cât şi viceprimarul Gabriel Harabagiu au anunţat că au atacat în instanţă ordinul prefectului de Iaşi.