PSD îi cere demisia lui Cătălin Predoiu. PSD îl acuză că a fost beneficiarul şpăgilor din dosarul lui Scutaru

PSD cere urgent retragerea lui Cătălin Predoiu din prim-planul scenei politice. Potrivit social-democraţilor, în urma anchetelor DNA, campania electorală din 2008 a deputatului Cătălin Predoiu a fost finanţată din şpăgile luate la Buzău, de Cristinel Bîgiu şi George Scutaru. În acest sens, PSD cere demisia lui Predoiu din funcţiile deţinute în PNL. 

03 apr. 2015, 10:39
PSD îi cere demisia lui Cătălin Predoiu. PSD îl acuză că a fost beneficiarul şpăgilor din dosarul lui Scutaru

Social-democraţii îl acuză pe Cătălin Predoiu că a beneficat de şpagă în campania sa electorală din 2008 după ce George Scutaru, fostul consilier prezidenţial al lui Klaus Iohannis a fost acuzat că ar fi primit mită 170.000 de euro.

Citeşte şi: GEORGE SCUTARU, fostul consilier al lui Klaus Iohannis, URMĂRIT PENAL şi pus sub control judiciar

„Astăzi, fostul parlamentar PNL şi consilier prezidenţial, George Scutaru, a intrat în atenţia procurorilor anti-corupţie, pentru modul în care a finanţat campania din Buzău, în anul 2008. Conform procurorilor DNA, există suspiciuni ca respectiva campanie electorală a fost finanţată din mită.

PSD reaminteşte ca unul dintre candidaţii PNL la Buzău, în 2008, a fost nimeni altul decât Cătălin Predoiu, cel care deţine astăzi funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL. PSD solicită acestuia demisia din funcţia politică deţinută şi asumarea participării la o campanie electorală finanţatp din corupţie. De asemenea, PSD îi solicită acestuia să răspundă pentru folosirea acestor bani pentru campania sa electorală”, se arată în comunicatul PSD.

Citeşte şi: Cătălin Predoiu, mesaj pe Facebook: Oamenii politici care vor o schimbare reală să iasă în stradă

GEORGE SCUTARU, fost consilier prezidenţial al lui Klaus Iohannis, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA şi sub control judiciar  într-un dosar care vizează fapte de corupţie. Scutaru este acuzat de complicitate la luare de mită și spălare de bani. Potrivit procurorilor, Scutaru ar fi primit 170.000 euro, suma fiind o parte din mita de un milion de euro primită de o persoană cu funcţie de conducere în administraţia locală.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2008, „o persoană cu funcție de conducere în administrația locală – denunțător în prezenta cauză – a pretins și primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.”

„Din banii primiți, conform unei înțelegeri anterioare, persoana denunțătoare i-a dat lui Scutaru George-Adrian suma de 170.000 euro, proveniența și modul în care s-au obținut banii fiind cunoscute exact de Scutaru George-Adrian.

Suma de 170.000 euro, primită în numerar de Scutaru George-Adrian de la denunțător, a fost disimulată prin încheierea de contracte de publicitate, fiind folosită în campania electorală din anul 2008″, precizează DNA. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 6 martie, decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională a lui George Scutaru.