PSD îl ironizează pe Iohannis după ce Parlamentul a votat dublarea alocaţiilor. „Îl va trimite din nou pe Orban – „Atât s-a putut?”

PSD au ridicat o "problemă de constituţionalitate" pentru preşedintele Klaus Iohannis. Social-democraţii se întreabă ce va face şeful statului: dacă-şi va respecta propria decizie şi implicit cea a CCR privind dublarea alocaţiilor sau dacă îl va trimite pe premierul Ludovic Orban să blocheze această măsură.

RomaniaTV.net
19 aug. 2020, 16:42
PSD îl ironizează pe Iohannis după ce Parlamentul a votat dublarea alocaţiilor. „Îl va trimite din nou pe Orban – „Atât s-a putut?”

„Problemă de constituționalitate pentru președintele Iohannis:

Astăzi Parlamentul a decis prin vot că Legea privind dublarea alocațiilor, promulgată deja de Președintele Iohannis, trebuie respectată.

Ce va face președintele Iohannis?

A) Va respecta propria decizie, precum și decizia CCR privind dublarea alocațiilor?
B) Îl va trimite din nou pe Orban – ”Atât s-a putut” să blocheze acestă măsură așteptată de români?, este mesajul publicat de reprezentanţii PSD, pe pagina de Facebook.

Camera Deputaților a respins miercuri, în calitate de for decizional, Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care alocațiile au fost mărite cu 20% de la 1 august. În cazul în care legea de respingere a Ordonanţei de Urgenţă este promulgată de preşedinte, intră în vigoare legea iniţială prin care alocaţiile sunt dublate.

Parlamentul a votat pentru dublarea alocaţiilor. Creşterea etapizată propusă de Guvern a fost respinsă