PSD intervine în OUG privind decarbonificarea României: Nu se închide nimic fără a se pune ceva în loc

Nicio unitate de producție de energie din România nu va fi închisă până când nu se pun în funcțiune unități de producție echivalente, susţin reprezentanţii PSD într-un comunicat de presă

29 iun. 2022, 13:48
PSD intervine în OUG privind decarbonificarea României: Nu se închide nimic fără a se pune ceva în loc

PSD a anunțat că în urma intervenției experților social-democrați Ministerul Energiei va modifica proiectul de ordonanță de urgență privind decarbonificarea sistemului energetic din România, astfel încât să fie îndeplinite următoarele două criterii:

1) Nu se închide nimic fără a se pune ceva în loc. Nicio unitate de producție de energie pe bază de lignit sau huilă nu va fi închisă până când nu se pun în funcțiune unități de producție echivalente pe bază de gaz, energie nucleară sau din surse de energie regenerabilă.

2) Ceea se închide nu se desființează, ci intră în conservare. Toate unitățile pe bază de lignit și huilă care vor fi închise, vor fi conservate și vor face parte din rezerva de capacitate a sistemului energetic din România, putând fi redeschise în caz de necesitate.

Citeşte şi: PSD depune amendament la ordonanţa Ministerului Energiei pentru menţinerea în funcţiune a capacităţilor pe cărbune până la finalizarea noilor investiţii la CEO: „România nu poate visa la independență energetică fără cărbune!”

„PSD susține categoric toate politicile de reducere a poluării și de tranziție către o economie decarbonificată, care trebuie să constituie un obiectiv major pentru toate statele membre ale Uniunii Europene.

În același timp PSD consideră că, în contextul crizei energetice, România trebuie să utilizeze toate capacitățile de producție de energie pentru protejarea populației și a economiei naționale, la fel cum se întâmplă în multe state europene”, se arată într-un comunicat al PSD.

Citeşte şi: Anunţul care dă fiori Europei: Preţul gazelor s-ar putea tripla, multe ţări revin la poluantul cărbune


loading...