PSD: Iohannis şi Cîţu trebuiau primiţi cu colivă şi lumânări la Institutul Cantacuzino, nu cu fanfară şi covor roşu

Şeful statului Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu au participat joi dimineaţă la ceremonia organizată cu prilejul sărbătoririi a 100 de ani de la înfiinţarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

01 apr. 2021, 15:27
PSD: Iohannis şi Cîţu trebuiau primiţi cu colivă şi lumânări la Institutul Cantacuzino, nu cu fanfară şi covor roşu

Reprezentanţii PSD au transmis că preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu trebuiau primiţi „cu colivă şi lumânări la Institutul Cantacuzino” şi nu cu fanfară şi covor roşu. Social-democraţii au adăugat că cei doi „nici nu s-au sinchisit să răspundă Comisiei Europene de a identifica potenţiale capacităţi de producţie pentru vaccinuri”.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „Virusul nu dispare cu manifestări violente şi extremiste, ci prin vaccin” VIDEO

Iohannis şi Cîţu trebuiau primiţi cu colivă şi lumânări la Institutul Cantacuzino, nu cu fanfară şi covor roşu! În pandemie, România a ajuns din producător, un simplu depozitar de vaccinuri. Nici nu s-au sinchisit să răspundă Comisiei Europene de a identifica potenţiale capacităţi de producţie pentru vaccinuri! Pur şi simplu nu le-a păsat!

Pe modelul măştilor-fantomă de la Romarm, guvernarea Cîţu-Iohannis n-a fost în stare să producă la “Cantacuzino” altceva în afara unui banal supliment alimentar! Atât s-a putut! În schimb, tare le place să ambaleze frumos coliva şi să spună că e cozonac”, arată o postare de joi pe pagina de Facebook a PSD. 

Iohannis și Cîțu trebuiau primiți cu colivă și lumânări la Institutul Cantacuzino, nu cu fanfară și covor roșu! În…

Posted by Partidul Social Democrat on Thursday, April 1, 2021

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi că soluţia pentru stoparea pandemiei şi de a recăpăta normalitatea este vaccinare. Şeful statului a adăugat că „virusul care ne-a afectat dramatic existenţa în ultimul an nu dispare prin violenţă şi manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente”.

„Onorăm astăzi activitatea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, care, la 100 de ani de la înfiinţare, rămâne un înalt reper al cercetării medicale româneşti. Este un moment de bilanţ, de rememorare a istoriei, este o invitaţie la a discuta cu responsabilitate despre prezent, dar este şi un moment pentru a privi cu încredere în viitor. Prestigioasa dumneavoastră instituţie îşi leagă începuturile de personalitatea ilustră a fondatorului său, profesorul Ion Cantacuzino, părintele şcolii româneşti de imunologie şi patologie experimentală. De-a lungul timpului, în acest centru de excelenţă s-au format şi s-au afirmat cercetători, profesori şi adevăraţi creatori de şcoală medicală. Institutul a constituit un reper pentru generaţii întregi şi a devenit, astfel, un simbol al potenţialului de inovare al ţării noastre. Prin calitatea rezultatelor obţinute, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a intrat în circuitul mondial al marilor centre de cercetare, o performanţă pentru care vă felicit”, a afirmat Klaus Iohannis joi la ceremonia organizată cu prilejul sărbătoririi a 100 de ani de la înfiinţarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

El a mai spus că rolul Institutului este fundamental, mai ales în contextul pandemiei. Preşedintele României a adăugat că numai prin vaccinare putem stopa pandemia, nu prin violenţă sau manifestări extremiste.

Florin Cîţu, la centenarul Institutului Cantacuzino: „Cel mai important sprijin pe care Guvernul îl poate da specialiştilor este să nu îi încurce cu decizii politice”