PSD pierde un senator. Finul lui Liviu Dragnea anunţă că va semna moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

Senatorul Emanoil Savin a demisionat miercuri din grupul PSD, el anunţând în plenul Senatului că va activa în grupul senatorilor neafiliaţi. Emanoil Savin a declarat pentru News.ro că a fost contactat pentru a semna moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi că va semna documentul împotriva guvernului Dăncilă, fără a fi decis dacă o va vota.

25 sept. 2019, 11:36
PSD pierde un senator. Finul lui Liviu Dragnea anunţă că va semna moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

Senatorul Emanoil Savin a explicat plecarea sa a fost generată de faptul că nu a primit funcţia de secretar al Comisiei de apărare, dar şi de „mazilirea” unora dintre liderii PSD.

„Păi am avut o discuţie la sfârşitul sesiunii parlamentare, în iunie, şi a rămas că la începutul sesiunii, în septembrie, Şerban Nicolae a trecut acolo ca să preiau funcţia de secretar de la Fifor că el avea vreo şapte sau opt funcţii, şi când am venit au uitat oamenii să mai facă… Şerban n-a mai fost, l-au mazilit şi pe Şerban, m-am supărat că l-au mazilit şi pe Şerban, m-am supărat că Moga a plecat şi el acasă că l-au dat şi pe el afară de la comisii şi din vicepreşedinte şi după care zic: ce caut eu pe aici?”, a spus Emanoil Savin, pentru news.ro.
Acesta a precizat că „deocamdată” rămâne „independent neafiliat”.

Emanoil Savin, fost primar al oraşului Buşteni, a fost membru PNL, până în martie 2016, când a trecut la PSD.

Emanoil Savin este finul lui Liviu Dragnea. Fostul preşedinte PSD, care în prezent ispășește o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare, i-a fost naș de cununie la nunta de argint lui Emanoil Savin, în 2014.