PSD răspunde atacului lui Iohannis. „Fără PSD nu se poate face în acest moment o majoritate”

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, a declarat, luni, în direct la România Tv, că preşedintele Iohannis şi Guvernul PNL au primit "un vot negativ" la alegerile parlamentare 2020 şi a avertizat că "fără PSD nu se poate face în acest moment o majoritate" în noul Legislativ.

07 dec. 2020, 18:32
PSD răspunde atacului lui Iohannis. „Fără PSD nu se poate face în acest moment o majoritate”

PSD răspunde atacului lui Iohannis, după ce preşedintele a dat de înţeles că noul Guvern se va contura în jurul unei majorităţi de Dreapta şi că social-democraţii au înregistrat o scădere, prin comparaţie cu alegerile parlamentare din 2016.

„Preşedintele a încercat să justitice că noi (PSD) suntem în scădere. Ceea ce  a ascuns este că proiectul domniei sale, programul Guvernului din acest moment şi premierul Orban au primit un vot negativ”, a declarat Vasile Dîncu, la România TV.

Citeşte şi: Cum a intrat AUR în Parlament. Vasile Dîncu: „A apărut din cauza aroganţei şi a lipsei de dialog cu oamenii în pandemie”

Președintele Consiliului Național al PSD a subliniat că în viitorul Parlament trebuie să existe Opoziţie, deşi Klaus Iohannis „Ar fi vrut o guvernare fără Opoziţie”.

„Ar fi vrut o guvernare fără Opoziţie. Fără PSD nu se poate face în acest moment o majoritate. Fără PSD nu se pot trece legi organice prin parlament. Majoritate va fi fragilă”, a menţionat Dîncu.

PSD răspunde atacului lui Iohannis. „Noi suntem pregătiţi să facem o coaliţie. Oamenii ne-au dat cele mai multe voturi ca să conducem nu ca să participăm la un concurs de frumuseţe”

Întrebat cu cine va negocia PSD pentru a contura o majoritate, Vasile Dîncu a afirmat că PSD aşteaptă acum rezultatele finale ale alegerilor parlamentare 2020.

„Noi suntem pregătiţi să facem o coaliţie, să căutăm o coaliţie. Nu cred că se poate face asta înainte. Oamenii ne-au dat cele mai multe voturi ca să conducem nu ca să participăm la un concurs de frumuseţe.

O să facem o majoritate”, a conchis Vasile Dîncu.

Ce a spus Klaus Iohannis despre PSD

„PSD poate, după un ciclu întreg de alegeri, să rămână în afara deciziei politice.

Se formează o coaliție de centru dreapta care să poată forma un guvern. Voi chema partidele la consultări. Noul guvern va gestiona măsurile necesare în pandemie, va prezenta urgent măsuri de reformă mult așteptate și de multe ori amânate, va gestiona campania de vaccinare”, a afirmat Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, prima declaraţie după alegeri: „PSD a scăzut dramatic la 29%, partidele de centru dreapta au peste 50%, vor forma o coaliție!”