Cum a intrat AUR în Parlament. Vasile Dîncu: „A apărut din cauza aroganţei şi a lipsei de dialog cu oamenii în pandemie”

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, consideră că Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) reprezintă un semnal de alarmă prin care cetăţenii români au sancţionat la alegerile parlamentare 2020 modul în care actualii guvernanţi au gestionat pandemia de COVID-19.

07 dec. 2020, 18:10
Cum a intrat AUR în Parlament. Vasile Dîncu: „A apărut din cauza aroganţei şi a lipsei de dialog cu oamenii în pandemie”

Cum a intrat AUR în Parlament. Sociologul Vasile Dîncu susţine că AUR a apărut din cauza unor „ezitări ale sistemului politic”.

„AUR e noua forță politică, va fi semnificativă în viitor. A apărut din cauza unor ezitări ale sistemului politic, care s-au văzut în pandemie.

Acum a apărut proasta gestionare a pandemiei care a îndepărtat oamenii de stat. Este un fel de aroganță și lipsă de dialog. Nu ajunge să anunți doar morții la 13.00, e important să fii empatic cu populația. Din această cauză, o dimensiune a AUR este legată de atitudinea pe care sistemul a avut-o față de biserică. AUR este un semnal de alarmă”, a declarat Vasile Dîncu, la Digi24.

Citeşte şi: Viziunea AUR în contextul pandemiei COVID. Partidul este împotriva obligativității vaccinării: ”Ar trebui să ne continuăm viața cât se poate de normal”

Cum a intrat AUR în Parlament. „Electoratul AUR vine din zona PSD”

„Sociologic, făcând profile legat de electoratul AUR, acesta vine din zona PSD. Nu știm ce tip de ideologie e în spate, dar e clar că și PSD a pierdut în aceste alegeri o parte spre această mișcare.

Nu ne-am propus să facem coaliție cu AUR, cred că nici ei nu vor cu partidele majore, ei sunt partid anti-sistem.

Va fi complicat”, a explicat Vasile Dîncu.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu: „Premierul trebuie să fie dat de PSD. Nu vreau alianţă cu AUR”

BEC a anunțat primele rezultate oficiale parțiale, după numărarea a peste 99, 75% dintre secțiile de vot (19.488 de sectii).

Citeşte şi: Cine este George Simion. Copreședintele AUR, dispute cu forțele de ordine: ”Mi-am luat și eu porția de gaze și pumni la ficat. Am fost pus la pământ după un meci”

În Parlament vor intra cinci partide, respectiv PSD, PNL, USR PLUS, AUR și UDMR.

Camera Deputaților:
PSD 30%

PNL 26,10%

USR 15,89%

AUR 9,38%

UDMR 5,97%

PMP 5%

Pro România 4,26%

Senat:
PSD – 29,70%

PNL – 25,89%

USR – 16,03%

AUR – 9,26%

UDMR – 5,6=98%

PMP – 5%

Pro România – 4,33%

Citeşte şi: Rezultate alegeri parlamentare 2020. Cine sunt câştigătorii în fiecare judeţ. Noua HARTĂ politică