PSD, reacţie vehementă după decizia CCR: „A reuşit să oprească sifonarea banilor de la stat de către clinicile PNL!”

Senatorul PSD şi fost ministru al Sănătății, Florian Bodog, a reacţionat, miercuri, pe Facebook, după ce Curtea Constituţională a României a decis că ordonanţa de urgenţă ce privea spitalele private nu respecta normele de constituţionalitate. 

RomaniaTV.net
03 iun. 2020, 10:05
PSD, reacţie vehementă după decizia CCR: „A reuşit să oprească sifonarea banilor de la stat de către clinicile PNL!”

„Ordonanta de urgență prin care PNL dorea privatizarea sănătății românilor, cunoscută și sub numele „plătești ca sa trăiești” nu va fi aplicată! Curtea Constituțională a reușit să oprească sifonarea banilor de la stat de către clinicile PNL!

Într-o noapte friguroasă de februarie, probabil la o țigară și o băuturică, gașca domnului Orban dădea pe ascuns, „noaptea ca hoții, ilegal și fără avize, fără dezbateri, câteva zeci de ordonanțe de așa-zisă urgență, una dintre ele fiind plănuită să privatizeze întregul sistem medical românesc.

Ordonanța PNL a ajuns cunoscută ca OUG ,,plătești ca să trăiești”. Ea conspira, printr-un ministru angajat la acea oră la un spital privat (!), la deschiderea robinetului de bani publici către tot felul de clinici private ale amicilor din PNL, care urmau să obțină acces neîngrădit la banii din programele naționale de sănătate, lăsând sute de mii de români fără acces la servicii medicale! Condamnându-i, adică, la moarte”,  a scris Florian Bodog pe Facebook.

Citeşte şi:  

Senatorul PSD a mai afirmat că ieri, CCR a decis în unanimitate, că ordonanța PNL pentru privatizarea sănătății românilor este neconstituțională în ansamblul său, astfel „Curtea a reușit astfel oprirea sifonării banilor de la stat către clinicile PNL!”.

„Apetitul grupului de noapte de la Guvernul PNL pentru devalizarea sistemului public de sănătate a rămas însă la cote maxime, iar acțiunile din ultimele luni ale binomului Orban – Tătaru stau mărturie.

Zeci de milioane de euro se scurg de la stat către tot felul de privați din orgada guvernamentală prin tertipuri birocratice, așa-zise licitații cu dedicație și o lipsă totală de trasparență.

Este timpul ca acești pungași criminali să fie opriți! Este timpul ca Orban și Tătaru să dispară din istorie și să se întoarcă acolo unde le e locul: în marele nimic de unde au apărut. Este timpul ca sănătatea românilor, și banii destinați ei din munca lor, să fie gestionați de minți responsabile și de inimi care se gândesc la România și nu la vistieria clientelei PNL. Trebuie să oprim jaful PNL din sănătate!”, a adăugat fostul ministru al Sănătății.