PSD recâştigă un deputat care demisionase anul trecut

După ce au pierdut majoritatea la Camera Deputaţilor prin plecarea mai multor deputaţi la partidul lui Victor Ponta, astăzi social-democraţii au recâştigat un parlamentar. Cătălin Zamfira, deputat de Ilfov, a anunţat că revine în PSD. 

RomaniaTV.net
04 feb. 2019, 14:33
PSD recâştigă un deputat care demisionase anul trecut

Cătălin Zamfira îşi anunţa demisia din PSD în 14 noiembrie 2018, alături de Emanuel-Gabriel Botnariu şi Corina-Alexandra Bogaciu. Ei vorbeau, atunci, despre „modul autocrat în care este condus în ultima vreme partidul”. 

Luni, Cătălin Zamfira a trimis o solicitare la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, prin care îşi anunţă revenirea la grupul parlamentar social-democrat. 

Săptămâna trecută mai mulţi social-democraţi au demisionat din PSD şi au aderat la Pro România, partidul fostului premier Victor Ponta. 

Deputatul de Timiş Adrian Pau a anunţat, sâmbătă, că demisionează din PSD şi aderă la Pro România, deoarece nu se mai „regăseşte” în partidul condus de Liviu Dragnea.

Şi fostul premier Mihai Tudose a anunţat, marţea trecută pe Facebook, că se înscrie în partidul lui Victor Ponta. L-a urmat şi deputatul Georgian Pop.

Au mai aderat la Pro România deputatul Oana Silvia Vlăducă şi deputatul Corina Bogaciu, cea din urmă demisionând din PSD în luna noiembrie a anului trecut. 

În formaţiunea lui Victor Ponta s-a înscris şi senatorul Adrian Ţuţuianu, exclus în 2018 din PSD.

Întrebat duminică dacă se aşteaptă ca alţi parlamentari să demisioneze din PSD, Liviu Dragnea aspus că „dacă nu mai e niciun acoperit, nu mai pleacă niciunul. Dacă mai e, mai pleacă”.