PSD renunţă în Senat la proiectul privind scutirea jurnaliştilor de plata impozitului pe venit

Comisia de buget din Senat a votat în unanimitate cererea de reexaminare a legii privind scutirea jurnaliștilor de plata impozitului pe venit.

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 11:54
PSD renunţă în Senat la proiectul privind scutirea jurnaliştilor de plata impozitului pe venit

Proiectul aparținea PSD, dar social-democrații au fost de acord cu observațiile venite din partea Administrației Prezidențiale. Prin acest vot, PSD dă primul semnal că e dispus să renunțe la controversatul proiect, contestat deja de jurnaliști, scrie europalibera.org.

Inițiatorul legii a fost deputatul PSD, Valeriu Steriu, dar proiectul este semnat de mai mulți parlamentari social-democrați. În expunerea de motive se preciza că „mass media din România se află într-o situație economică foarte dificilă”, se dorește să fie susținută „direct activitatea de jurnalism” și„se promovează libertatea mass media”.

„Nu mă miră votul din Senat, mi se pare normal ca în aceste moment să ne uităm cu mare atenție la buget. A fost o perioadă un buget al statului permitea acest aspect, lucrurile sunt total diferite astăzi”, a declarat Valeriu Steriu pentru Europa Liberă după votul din Comisia de Buget din Senat.

Citeşte şi: Jurnaliştii ar putea fi scutiţi de impozitul pe venit. Propunerea a trecut de Comisia de buget din Camera Deputaţilor

PSD este majoritar în Comisia de buget-finanțe din Senat, având șapte reprezentanți, PNL doi, iar USR și UDMR câte unul. În ședința online de astăzi a fost însă unanimitate, toți fiind de acord cu cererea de reexaminare a președintelui Iohannis.

În cererea de reexaminare, Klaus Iohannis a susținut că nu există o motivație clară pentru aplicarea unui sistem de impozitare diferite pentru jurnaliști față de alte categorii socio-profesionale.