PSD: Şcoala începe aşa cum s-a şi închis haotic

Reprezentanţii PSD susţin că "școala începe așa cum s-a și închis: haotic". "Cîțu, Câmpeanu și Vlad Voiculescu se ceartă public pe testarea rapidă în școli, sabotând singuri siguranța sanitară a elevilor", se arată într-o postare pe Facebook.

08 feb. 2021, 11:17
PSD: Şcoala începe aşa cum s-a şi închis haotic
PSD: Şcoala începe aşa cum s-a şi închis haotic

„350 de mii de salariați din Educație plus 3 milioane de elevi și familiile lor văd că școala începe așa cum s-a și închis: haotic. Cîțu, Câmpeanu și Vlad Voiculescu se ceartă public pe testarea rapidă în școli, sabotând singuri siguranța sanitară a elevilor”, susţin reprezentanţii PSD pe Facebook.

Social-democraţii spus că „școala NU este o prioritate a guvernării se vede de la o poștă”.

Citeşte şi: Florin Cîţu, apel către părinţi la redeschiderea şcolilor. „Când observăm simptome ca de gripă la copii, e recomandat să rămână acasă”

„Din nou, responsabilitatea organizării școlii este aruncată pe autoritățile locale, dar Guvernul uită să le finanțeze aceste cheltuieli. Peste 80% din personalul Educației nu este încă vaccinat, fiind aruncat la luptă cu mâinile goale;
premierul este concentrat mai mult să taie veniturile din învățământ, fiindcă media lunară netă de 3.600 de lei i se pare un lux! Dacă nu sunteți în stare decât de certuri, CITIȚI AICI: shorturl.at/hyJ13 adevăratele priorități pentru școala românească! Preluați rapid aceste #soluții!”, scriu reprezentanţii PSD.

Citeşte şi: Traian Băsescu despre deschiderea şcolii pentru nepoţei: „Am o strângere de inimă”

 

Florin Cîţu, apel către părinţi la redeschiderea şcolilor. „Când observăm simptome ca de gripă la copii, e recomandat să rămână acasă”

Premierul Florin Cîţu a lansat un apel către părinţi, luni, odată cu redeschiderea şcolilor. Şeful Executivului le-a recomandat părinţilor să ţină copiii acasă în cazul în care aceştia au simptome asemănătoare celor de gripă.

„Ține de noi să avem un an școlar fără probleme. Fac un apel către părinţi. Atunci când observăm simptome ca de gripă la copii, e recomandat să rămână acasă (… ) Depinde de noi toţi să avem un an şcolar fără probleme”, a precizat premierul.

În prima zi după redeschiderea anului şcolar, Cîţu a afirmat că este recomandat să fie „cât mai simplă procedura prin care se depistează un copil cu probleme”. Întrebat dacă părinţii sunt obligaţi să completeze formularul prin care îşi dau acordul pentru vaccinare, premierul a afirmat că acest lucru este „recomandat.

„Acest formular este recomandat, nu este obligatoriu. În momentul în care trebuie testat, trebuie completat.

Bineînţeles că vom face toate eforturile să monitorizăm acest lucru şi şcoli, dar fără implicarea şi susţinerea părinţilor acest lucru nu se poate face”, a afirmat Florin Cîţu.