PSD susţine dublarea alocaţiilor şi atacă PNL: „Din visul unei biciclete, liberalii le-ar lăsa doar roata. Dublaţi alocaţiile!”

Dublarea alocaţiilor, conform legii, este una dintre temele intens dezbătute în ultima vreme în spaţiul public, dar este şi prilej de război politic între PNL, partid aflat la guvernare, şi PSD, majoritar în parlament, dar în opoziţie faţă de guvernul Orban.

RomaniaTV.net
28 iul. 2020, 17:03
PSD susţine dublarea alocaţiilor şi atacă PNL: „Din visul unei biciclete, liberalii le-ar lăsa doar roata. Dublaţi alocaţiile!”

Gabriela Firea a susţinut marţi o conferinţă de presă în care, printre altele, a atins şi tema fierbinte a alocaţiilor, după ce ministrul Finanţelor Florin Cîţu a avansat un procent de creştere de 15%. Primarul capitalei a susţinut că este mult prea puţin, calculând că o asemenea majorare ar însemna aproximativ 23 de lei, insuficient pentru a acoperi măcar creşterile de preţuri din timpul pandemiei.

Marţi seară, PSD România a atacat din nou guvernul Orban, pe aceeaşi temă, de data aceasta printr-o postare pe pagina oficială de Facebook a partidului.

„Copiii din toată țara au scris la Cotroceni de ce au nevoie de dublarea alocațiilor. Dacă le taie banii, Iohannis și PNL rămân repetenți la umanitate!

Scrisorile copiilor către profesorul ajuns președinte arată că alocația este pentru majoritatea acestora singura șansă de a-și îndeplini visurile. Cîțu și Orban vor să taie însă aproape 90% din banii pe care copii românilor i-ar primi în plus, de la 1 august. Din visul unei biciclete, de exemplu, liberalii le-ar lăsa doar roata. Acesta este grija PNL pentru viitorul României!

Dublați alocațiile, nu le îngropați aspirațiile!”, se arată în postarea PSD România.

Citeşte şi: Gabriela Firea, critici la adresa Guvernului Orban: „Mărirea alocaţiilor cu 15% nu acoperă nici scumpirea fructelor”