PSD va prezenta pe 27 ianuarie alternativa sa de buget naţional, un buget pentru dezvoltare

Social-democraţii susţin că bugetul trebuie să fie pentru oameni, astfel încât principalele prevederi din bugetul altenativ se referă la creşteri de salarii şi pensii.

21 ian. 2021, 15:50
PSD va prezenta pe 27 ianuarie alternativa sa de buget naţional, un buget pentru dezvoltare

PSD va prezenta săptămâna viitoare „alternativa” sa de buget de stat, susţinând că va fi „un buget pentru dezvoltare, nu pentru îngheţare, cum vor PNL şi USR”.

„Bugetul României pe 2021 trebuie să fie despre oameni, nu despre cifre! Dreapta nu poate promova în continuare austeritatea, când un pensionar trăieşte în medie cu 1.400 de lei, deşi statul român a stabilit că minimul pentru un trai decent este 1.733 de lei pe lună!”, a transmis PSD, într-o postare pe Facebook.

PSD va prezenta pe 27 ianuarie alternativa sa de buget naţional

„Vom arăta că este posibil să creşti veniturile angajaţilor şi pensiile vârstnicilor, respectând chiar deficitul prevăzut de Guvernul Cîţu! Noi propunem un Buget pentru Dezvoltare, nu un Buget pentru Îngheţare – aşa cum vor apostolii austerităţii din PNL şi USR!”, mai susţine PSD.

Social-democraţii susţin că, prin „grija lui Cîţu”, România este la coada Europei în ce priveşte creşterile salariale, dar creşterea preţurilor este continuă, astfel că orice venit suplimentar este anulat.

Guvernarea Dreptei a ținut România în fruntea topului european al #scumpirilor și în 2020! Prin grija lui Cîțu, debutul lui 2021 ne duce direct la coada Europei în privința creșterii salariului minim.

Românilor li se pregătește furtuna perfectă: Coaliția Țeparilor ține deschis robinetul creșterii constante de prețuri și permanent închis pe cel al păstrării puterii de cumpărare!

În acest ritm, coșul de consum al populației se va goli lunar. Proporțional, cu cât li se vor umfla burțile și conturile guvernanților!”, scriu cei de la PSD.

Citeşte şi: Ședință de urgență la Cotroceni pentru bugetul pe 2021. Klaus Iohannis a chemat miniștrii la raport