PSD va vota prelungirea stării de urgenţă în timpul crizei de coronavirus. Marcel Ciolacu: „PSD va fi responsabil”

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a declarat, miercuri, după şedinţa Comitetului Naţional Executiv, că toţi parlamentarii social-democraţi vor vota prelungirea stării de urgenţă joi în Legislativ. Preşedintele Camerei Deputaţilor susţine că măsurile luate de Guvern au dus la un "haos generalizat, un haos care duce la dezastre precum cel de la Suceava unde oamenii au murit cu zile".

RomaniaTV.net
15 apr. 2020, 15:55
PSD va vota prelungirea stării de urgenţă în timpul crizei de coronavirus. Marcel Ciolacu: „PSD va fi responsabil”

Într-un mesaj video publicat pe Facebook, Marcel Ciolacu a precizat că „Guvern nu este de partea oamenilor în această criză”.

„Acest Guvern nu lucrează pentru români, pentru sănătatea şi siguranţa lor, pentru locurile lor de muncă, pentru nivelul lor de trai, pentru a avea o perspectivă şi nu doar un slogan că totul va fi bine. Responsabilitatea cerută în fiecare zi de reprezentanţii Puterii nu trebuie să vină doar din partea cetăţenilor care stau în case”, a precizat preşedintele interimar al PSD.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a susţinut că Guvernul „trebuie să vină urgent cu un plan de acţiune concret pentru testarea masivă a populaţiei, pentru transparenţa informărilor şi a achiziţiilor făcute, pentru agricultură, pentru relansarea economiei şi salvarea locurilor de muncă”.

„Mâna intinsă de Parlament a fost însă ignorată. Am văzut mai nou că nici relaţia cu preşedintele Iohannis nu mai funcţionează. Este un haos generalizat, un haos care duce la dezastre precum cel de la Suceava unde oamenii au murit cu zile, la sute de medici infectaţi, la peste un milion de şomeri, la sute de firme închise, la o economie pusă pe butuci şi fără nicio speranţă că în viitor se va schimba ceva în bine.

Toate acestea demonstrează că Guvernul a ajuns într-un punct critic. Lucrurile nu mai pot continua aşa”, a menţionat Ciolacu.

Liderul interimar al social-democraţilor afirmă că „PSD va fi responsabil ca de fiecare dată”.

„Am înţeles că în acest moment Guvernul nu doreşte să testeze masiv populaţia ca să putem discuta apoi despre o repornire a economiei şi despre ridicarea treptată a interdicţiilor. Nu putem să ne jucăm cu sănătatea şi siguranţa oamenilor, aşa cum o face ministrul Vela prin deciziile sale”, a spus preşedintele interimar al PSD.

Marcel Ciolacu a afirmat că PSD dispune de o majoritate în Parlament, „o majoritate decisă să ia măsurile pe care Guvernul nu le ia”.

„Am decis astăzi că vom vota prelungirea stării de urgenţă, dar şi că determinăm în acelaşi timp Guvernul să acţioneze, să facă ceva concret pentru oameni chiar de astăzi”, a afirmat Marcel Ciolacu.

De asemenea, liderul interimar al PSD susţine că „în 60 de zile de la încetarea stării de urgenţă, Curtea de Conturi va trebui să facă un control şi să prezinte Parlamentului un raport ca toată lumea să ştie cum s-au făcut achiziţiile publice, dacă s-a respectat legea sau nu”.