PSD, victorie în plenul Senatului: Simona Maya Teodoriu este noul judecător al CCR

Publicat: Miercuri, 18 Februarie 2015 17:05 // Actualizat: Miercuri, 18 Februarie 2015 17:45 // Sursa: romaniatv.net

Simona Maya Teodoriu, propusă de PSD, a fost aleasă, miercuri, în plenul Senatului, în funcţia de judecător al CCR, în locul lui Toni Greblă. PSD a reuşit astfel să îşi reconfirme majoritatea la Senat după ce, la Comisia Juridică, candidatul PNL, Mona-Lisa Neagoe, obţinuse cele mai multe voturi.

Senatorii au decis, în plen, prin vot secret cu buletine, că noul judecător al Curții Constituționale este Simona Maya Teodoroiu, propunerea PSD.

Aceasta a obţinut 87 de voturi "pentru", surclasând-o pe Mona-Lisa Neagoe, candidatul PNL care, cu o zi în urmă, primise cele mai multe voturi la Comisia juridică.

Mona Lisa Neagoe a primit în plen 73 de voturi "pentru", votul demonstrând că PNL nu a reuşit să schimbe majoritatea la Senat.

La şedinţa de plen a Senatului au fost prezenţi 162 de parlamentari din totalul de 168 de senatori.

"Senatul ia act de vacantarea locului de jucător la Curtea Constituțională ca urmare a încetării prin demisie a mandatului domnului judecător Toni Greblă. Doamna Simona Maya Teodoroiu se numește în funcția de judecător la Curtea Constituțională pentru diferența de mandat, respectiv până la data de 15 iunie 2019, dată la care va expira mandatul de nouă ani pentru care a fost numită doamna Iulia Antoanela Motoc", se arată în Hotărârea adoptată de Senat.

Trei candidaţi s-au înscris în cursa pentru funcţia de judecător CCR: Mona-Lisa Neagoe (PNL), Simona Maya Teodoriu (PSD) şi Ruxandra Jipa (UNPR).

Senatorul UNPR Ruxandra Jipa a anunțat însă, în plen, că îşi retrage candidatura la solicitarea vicepremierului Gabriel Oprea, președintele UNPR.

"Voi vota în această zi pentru UNPR şi preşedintele partidului, Gabriel Oprea, preşedintele nostru, vice-prim-ministru. În această situaţie va trebui sa renunţaţi la buletinele care cuprind numele meu. Aşa am hotărât eu şi partidul din care fac parte şi preşedintele lui", a spus Jipa.

Citeşte şi Ce spune Marko Bela despre decizia UDMR privind revocarea lui Tăriceanu de la şefia Senatului VIDEO

Simona Maya Teodoroiuocupă funcţia secretar de stat în Ministerul Justiţiei din mai 2012, cu excepţia perioadei ianuarie - aprilie 2013, când a ocupat poziţia de secretar de stat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine (DPIIS) din cadrul Guvernului.

Începând din februarie 2013, Simona Maya Teodoroiu este conferenţiar universitar în drept civil, dreptul mediului la Facultatea de Administraţia Publică din cadrul SNSPA, iar din 2012 este conferenţiar universitar la Facultatea de Drept de la Universitatea "Titu Maiorescu" din Bucureşti.

Simona Maya Teodoroiu a fost, între 2001 şi 2004, director al Direcţiei Afaceri Europene şi Programe şi secretar de stat în Ministerul Justiţiei, coordonator al activităţilor legate de implementarea programelor Phare pentru sistemul judiciar român, precum şi al altor programe bilaterale. Ea a fost şi membru al Grupului interministerial pentru redactarea Tratatului de Aderare a României la UE, precum şi participant la rundele de convorbiri privind Protocolul de Aderare a României la NATO şi la elaborarea documentaţiei necesare în acest sens.

Anterior acestei perioade, respectiv între 1998 şi 2001, Simona Maya Teodoroiu a fost expert guvernamental în cadrul Departamentului pentru Integrare Europeană din cadrul Guvernului. Todoroiu a făcut parte şi din prima echipă română de pregătire şi derulare a negocierilor de aderare la UE.

Simona Maya Teodoroiu a fost, din 2002 până în 2009, membru al Delegaţiei României la Curtea Permanentă de Arbitraj, la Haga, iar în 1996 a ocupat poziţia de raportor naţional pentru protecţia juridică a mediului, în cadrul reţelei "Droit de l'Environnement" a AUPELF - UREF (în prezent, AUF), în Dakar, Senegal.

Potrivit declaraţiei de avere completate de Maya Teodoroiu în decembrie 2014, prezentă pe site-ul CSM, secretarul de stat deţine un teren agricol de 2,50 hectare în comuna doljeană Podari şi un teren intravilan în Craiova. De asemenea, Teodoroiu are două apartamente în Bucureşti, cumpărate în 1999 şi, respectiv, 2004, prin valorificarea unei moşteniri.

Simona Maya Teodoroiu deţine, conform declaraţiei de avere, 12 conturi şi depozite bancare, ce însumează 188.367 de lei, 89.234 euro şi 7658 de dolari.

CITEŞTE ŞI Senatul alege un nou judecător CCR. Liberalii mizează pe un vot majoritar în favoarea candidatului PNL

Senatorii juriști i-au audiat, marţi, pe candidații înscriși pentru funcția de judecător al Curții Constituționale, post rămas vacant în urma demisiei lui Toni Greblă.

PNL a reuşit să-şi impună candidatul, în defavoarea celui propus de PSD. Astfel, Mona-Lisa Neagoe a obţinut cele mai multe voturi pentru a ocupa postul de judecător al CCR.

Neagoe, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a obţinut astfel 6 voturi pentru şi 4 voturi împotrivă.  UDMR a susţinut candidatul liberal. Simona Maya Teodoroiu, care a fost propusă de PSD, a beneficiat de 4 voturi pentru şi 6 împotrivă. Senatorul Florina Jipa a obţinut 2 voturi pentru şi 9 împotrivă.

loading...
8 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 feb 13:07
...a furat unul din capacele la urnele de vot şi a blocat accesul la microfonul de la tribună. CITEŞTE ŞI PSD, victorie în plenul Senatului: Simona Maya Teodoriu este noul judecător al CCR În timpul guvernării Ponta, nu s-a revenit la tradiţia iniţială, iar...
18 feb 21:53
...de 4 voturi pentru şi 6 împotrivă. Senatorul Florina Jipa a obţinut 2 voturi pentru şi 9 împotrivă. loading…Vezi articolul original...
18 feb 17:27
...în plenul Senatului, în funcţia de judecător al CCR, în locul lui Toni Greblă. Citește mai departe… Mai mult ...
18 feb 17:25
...în funcţia de judecător al CCR, în locul lui Toni Greblă, cu 87 de voturi. Citește mai departe… …read more ...
18 feb 17:23
... .block-title a,
.block-title span,
.td-tags a:hover,
.td-scroll-up-visible,
.td-scroll-up,
.sf-menu ul .current-menu-item >...
18 feb 17:18
...miercuri, în plenul Senatului, în funcţia de judecător al CCR, în locul lui Toni Greblă, cu 87 de voturi. Citește mai departe… Source: romaniatv.net/
google_ad_client =...
18 feb 17:16
...plenul Senatului, în funcÅ£ia de judecător al CCR, în locul lui Toni Greblă, cu 87 de voturi. Citește mai departe… Source: romaniatv.net
google_ad_client =...
18 feb 17:09
...aleasă, în plenul Senatului, în funcţia de judecător al CCR, în locul lui Toni Greblă. 87 de voturi Citește mai departe… Soursa: romaniatv.net
google_ad_client =...
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H