PSD vine cu noi critici dure la adresa guvernanţilor: În România educată de Anisie, ai parte doar dacă nu ai carte!

PSD vine cu noi critici dure la adresa Guvernului. Social-democraţii spun că nu există un model european în Educaţie şi deşi alte ţări UE au ales să păstreze şcolile deschise chiar dacă au implementat măsuri dure de limitare a COVID în ţara noastră nu a existat aşa ceva.

RomaniaTV.net
02 nov. 2020, 12:14
PSD vine cu noi critici dure la adresa guvernanţilor: În România educată de Anisie, ai parte doar dacă nu ai carte!

„Pentru Orban, nu există un model european în #Educație. Germania, Franța, Spania sau Italia au impus restricții severe pentru a limita răspândirea COVID-19, dar au păstrat școlile deschise.

Pentru guvernarea PNL modelul este păstrarea unui ministru agramat și pedepsirea unui milion de copii prin cursuri on-line despre care chiar ei recunosc că nu există.

În #RomâniaEducată de Anisie și Turcan, ai parte doar dacă nu ai carte!”, a declarat Partidul Social Democrat.

Ce a declarat ministrul Educaţiei despre şcoala online

„Trecând la un alt subiect care este astăzi foarte important, acela de a trece în scenariul roșu din cauza situației epidemiologice, conform raportărilor inspectoratelor școlare astăzi la 10:30 avem următoarele date: școlii scenariul verde 8797 școli în scenariul galben 5029 și școli în scenariul roșu 3830. Elevii care învață exclusiv online sunt aproximativ 1 milion elevi iar în ceea ce privește municipiul București înțeleg că deja s-a încheiat Ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență și s-a decis continuarea tot pentru 14 zile ale învățării în sistem online. (…) Vreau să fac un apel către inspectorii școlari: să intensifice activitatea de monitorizare a lecțiilor desfășurate în sistem online, pentru că în cadrul MEC vin tot mai dese semnale din partea părinților și elevilor că nu se desfășoară aceste activități didactice în sistem online”, a spus Monica Anisie.