PSD vrea creșterea salariului pentru această categorie de români: E singura soluție!

PSD vrea să depună un proiet de lege pentru ca angajații din domeniul piscicol să aibă un salariul minim de nu mai puțin de 3.000 de lei,

13 oct. 2021, 17:31
PSD vrea creșterea salariului pentru această categorie de români: E singura soluție!

PSD vrea creșterea salariului pentru această categorie de români. Anunțul a fost făcut de deputatul PSD, Adrian Chesnoiu, în cadrul unei conferințe de presă.

PSD vrea creșterea salariului pentru această categorie de români: E singura soluție!

”Sub guvernarea PNL-USR, comandată de la Cotroceni de Iohannis, prețurile au explodat. Cum nu se văd alte soluii, noi parlamentarii PSD și specialiștii pe care îi avem venim cu propuneri concrete de îmbunătățire a cadrului legislativ. În urma dezbaterilor pe care le-am inițiat, am convenit să depunem un proiect de lege pentru ca angajații din domeniul psiciol să aibă salariul minim de 3.000 de lei.

De ce facem acest lucru? Pentru că nivelul salariului din domeniul piscicol este singura soluție viabilă. Trebuie să asigurăm veniturile oamenilor pentru ca românii să aibă hrană.

Producătorii de carne sunt aproape în pragul falimentului. Noi trebuie să intervenim prin proiecte de lege ca să limităm acest dezastru.”, a declarat deputatul PSD, Adrian Chesnoiu.

De altfel, la începutul lunii septembrie, PSD a anunțat că, în contextul “exploziei prețurilor la toate produsele și serviciile, dar în special la utilități”, este „absolut necesară” creșterea imediată a salariului minim brut pe economie la 2.500 de lei, concomitent cu ridicarea plafoanelor privind deducerile personale de care pot beneficia angajații care au persoane în întreținere. De asemenea, social-democrații spun că vor iniția un proiect pentru compensarea pierderilor de venit ale IMM-urilor, generate de creșterea prețurilor la utilități.

„În contextul scăderii abrupte a puterii de cumpărare a populației urmare a exploziei prețurilor la toate produsele și serviciile, dar în special la utilități, este absolut necesară creșterea imediată a salariului minim brut pe economie cu un procent de 8,7%, concomitent cu ridicarea plafoanelor privind deducerile personale de care pot beneficia angajații care au persoane în întreținere.

Partidul Social Democrat susține creșterea imediată a salariului minim brut general pe economie de la valoarea de 2.300 la 2.500 lei, concomitent cu ridicarea plafoanelor de deduceri personale, așa cum am prezentat în proiectul de lege privind stimularea natalității și sprijinirea familiilor cu copii.

Citește și: PSD Bucureşti anunţă demisia lui Lazăr Neacşu din partid şi Consiliul General al Capitalei, după ancheta care arată legăturile sale cu BOR şi felul cum biserica foloseşte banii publici