PSD vrea funcțiile de premier și de ministru al Finanțelor. Sorin Grindeanu, mesaj ferm!

PSD forțează mâna liberalilor. Social-democrații își doresc ambele funcții, de premier și de ministru de Finanțe.

15 nov. 2021, 15:30
PSD vrea funcțiile de premier și de ministru al Finanțelor. Sorin Grindeanu, mesaj ferm!

PSD vrea funcțiile de premier și de ministru al Finanțelor. Anunțul a fost făcut, luni, de prim-vicepreședintele social-democraților Sorin Grindeanu. Pe de altă parte, liderul PNL a afirmat că ar fi un pericol dacă ministru de Finanțe ar fi de la PSD.

PSD vrea funcțiile de premier și de ministru al Finanțelor. Sorin Grindeanu, mesaj ferm!

„Ambele”, a răspuns Sorin Grindeanu, întrebat dacă PSD își dorește funcția de premier sau pe cea de ministru de Finanțe.

Negocierile pentru un Guvern PNL – PSD sunt finalizate într-o proporție de peste 90%, dar rămân deschise discuțiile pe capitolul Muncă, pe capitolul fiscal și pe Justiție, a precizat, luni, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea.

„Negocierile sunt finalizate într-o proporție de peste 90%. Rămân deschise discuțiile pe capitolul Muncă, pe capitolul fiscal și pe Justiție. Noi, cei de la PSD, ținem forte mult la pachetul de măsuri sociale și aș menționa doar creșterea pensiilor, creșterea alocațiilor, creșterea salariului minim”, a precizat Radu Oprea, după ședința de luni a Consiliului Politic Național al PSD.

De asemenea, acesta a mai spus că sunt multe măsuri care au fost preluate din programul PSD, printre care scheme de ajutor pentru IMM, susținerea ecoomiei, programul „Fabricat în România”, stimularea asocierii producătorilor agricoli, precum și accesul la medicație antivirală și asigurarea de teste rapide anti-Covid de calitate.

Citește și: PNL, PSD şi UDMR încep miercuri negocierile pe programul de guvernare. Creşterea pensiilor şi salariilor, cota unică e reforma Justiţiei şi PNRR sunt subiectele fierbinţi

„Certificatul verde, din perspectiva PSD, nu trebuie să creeze discriminări. E trebuie să fie un instrument care să facilizeze călătoriile. El nu trebuie să devină un instrument opresiv. PSD nu intenționează să dea oameni afară. Sunt discuții în Camera Deputaților”, a mai zis Oprea.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, și Florin Cîțu, președintele PNL, ar fi bătut palma, luni, pentru varianta unui premier prin rotație, informează Antena 3. Momentan, nu a fost făcută nicio declarație oficială.

Citește și: Florin Cîţu respinge din nou propunerile PSD privind certificatul verde. „Cei care nu s-au vaccinat trebuie să se testeze, dar nu pe banii celor de la buget. Mi se pare inadmisibil”