Psihiatrul Gabriel Diaconu reacție dură la adresa românilor care au șters pe jos cu Simona Halep: ”Ce adunătură de jigodii, totuși… Voi ați fost, sunteți și-o să rămâneți proștii Europei”

Psihiatrul Gabriel Diaconu nu a mai suportat și a reacționat în scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep. Medicul a avut un mesaj dur pentru cei care au dat de pământ cu sportiva aflată în cel mai greu moment din cariera sa.

23 oct. 2022, 12:37
Psihiatrul Gabriel Diaconu reacție dură la adresa românilor care au șters pe jos cu Simona Halep: ”Ce adunătură de jigodii, totuși… Voi ați fost, sunteți și-o să rămâneți proștii Europei”

Psihiatrul Gabriel Diaconu intervine în scandalul de dopaj care a cutremurat lumea tenisului și sare în apărarea Simonei Halep. Medicul este foarte indignat de discuțiile și dezbaterile care au avut loc după ce sportiva româncă a fost testată pozitiv la US Open, la substanţa roxadustat.

Citește și Gigi Becali aruncă bomba în scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep: „Îi ia titlurile? Îi ia banii? Să fie sănătoşi cu substanţele lor”

Gabriel Diaconu a vorbit despre impactul pe care aceste discuții le au asupra sportivei și a ajuns la concluzia că suntem o ”adunătură de jigodii”

”Ce adunătură de jigodii, totuși…

Se spune că succesul are o mie de tați, dar eșecul e copil din flori.

Scandalul de dopaj în care e prinsă Simona Halep a reușit o tristă performanță: i-a văzut scandând, la unison, pe diverși comentatori care altădată și-ar fi arătat cu degetul, unul altuia, defectele și lipsa caracterului. Mi-a roșit mie obrazul de câtă sfântă (sfântă?) indignare a răbufnit în presa românească pe marginea subiectului.

Aceiași oameni pronunțau languros, excitați, prenumele campioanei când a pus steagul României în panteonul performanței. De parcă ei, și nimeni altul, i-ar fi dat lapte de iapă din fragedă pruncie. De parcă ei, și nimeni altul, i-ar fi prăsit, și hărăzit, calea spre performanță. O țară ca România, care-a văzut cocoțați tot felul de pitpalaci în poziții cheie, că la Cultură, la Sport, la Educație, o țară în care NICĂIERI nu vezi să facă cineva ceva să investească în educația de sănătate a copiilor, ei bine o astfel de țară care-a fost binecuvântată cu o sportivă ca Halep face astăzi ce știe mai bine: își bate joc. Își bate joc digital. Își bate joc jurnalistic. Își bate joc cultural. Mai c-ai zice că au așteptat-o la colț”, a scris psihiatrul Gabriel Diaconu pe Facebook.

Medicul a dat de pământ cu românii care imediat după succesele înregistrate de Simona Halep s-au declarat fanii înfocați ai sportivei, asta deși până atunci nu avea habar de tenis și a spus despre aceștia că vor ”rămâne mereu proștii Europei”.

”A venit Halep, a avut succes, țop și țopârlanii noștri”
‘Reai ai dracu să fii, ți-o îngheța și ție într-o zi norocul, că prea te-ai sumețit. Suntem un popor bolnav de multe boli. Lasă că mulți sunt amărâți. Dar sunt încă și mai mulți atinși de lepra bășcăliei, de buba neagră a urii și-a disprețului. Oameni care nu-și adună rahatul de prin curte, care scuipă coji de semințe pe străzi și care se bat pe burtă (la propriu) la glume proaste ajung să țîțîie amarnic la gândul că uite bă, și noi credeam de ea că-i altfel…

Nu-și dă mai nimeni seama că singura șansă a unei țări, dar cu adevărat singura, e respectul pentru oamenii care ajung deschizători de drumuri. Până la Halep, cât înțelegeau românii din tenis? Jale, deloc, nimic. Vedeai vreunul să-și organizeze timpul liber sau viața intimă împrejurul ideii? Nu. A venit Halep, a avut succes, țop și țopârlanii noștri. Hai, frate, că e de-a noastră, e româncă, să se vadă acum că nu suntem noi proștii Europei. Voi? Voi ați fost, sunteți și-o să rămâneți proștii Europei

Ditamai indignarea când vine vorba de locul României sub soare, pumni bătuți în piept că prea ne-au oropsit, prea își bat joc de noi. N-avem noi nevoie să-și bată nimeni joc de noi, oricum o facem singuri, cu eleganță și talent.”, a mai spus psihiatrul.

Gabriel Diaconu crede că Simona Halep trece prin cel mai greu moment din cariera sa și că românii în loc să o blameze trebuie să o susțină și să îi fie alături indiferent de rezultatul anchetei, pentru că ea a dus România pe culmile succesului și a inspirat o întreagă generație.

”E un moment foarte greu pentru cariera Simonei Halep. Doar ea știe ce e în sufletul ei, ce s-a întâmplat, cum o să rezolve, sau dacă va contesta acuzația că s-a dopat. Chiar dacă a făcut-o, și indiferent cum se va termina ancheta, firesc ar fi să-i rămânem aproape. Și să-i mulțumim pentru generozitatea pe care a arătat-o față de România. Pentru că ne-a ridicat, acolo unde alții nu fac decât să ne coboare, în fața ochilor planetei. Pentru că a inspirat o generație. Pentru că, indiferent unde a fost, a vorbit frumos de țara ei, de oamenii acestei țări. Care astăzi, prin voci și vuvuzele, nu fac altceva decât să se descalifice. Există un test simplu pe care l-aș propune oricui se gândește să ofere o opinie legată de Simona Halep: mai întâi urcă, pe scări, până la ultimul etaj al hotelului Intercontinental din București. Și, dacă mai ai suflu când ajungi (dacă ajungi), vorbește. Dacă nu, taci. Că mâncatul de aripioare picante nu e sport olimpic” a conchis medicul.

Citește și CTP este de partea Simonei Halep în scandalul de dopaj: „Ăsta nu e drog. În fişa lui găsiţi nişte reacţii adverse de vi se face părul măciucă”