Psiholog: Adulţii sunt responsabili de educaţia nutriţională a copiilor

Adulţii sunt responsabili de alimentaţia sănătoasă a copiilor, a subliniat miercuri psihologul Bogdana Bursuc cu prilejul dezbaterii "Echilibrul - secretul unei creşteri sănătoase a copiilor".

RomaniaTV.net
08 nov. 2012, 13:26
Psiholog: Adulţii sunt responsabili de educaţia nutriţională a copiilor

Ea a subliniat că pedeapsa, constrângerea şi restricţia nu sunt modalităţi de dezvoltare a preferinţelor alimentare. Psihologul a afirmat că dezvoltarea preferinţelor sănătoase începe de la naştere şi a explicat că nu trebuie oferite nici recompense pentru a-i determina pe copii să mănânce pentru ca nu-şi vor dezvolta preferinţele pentru alimente, ci vor fi atraşi de recompensă.

Citeşte şi Alimentaţia copiilor, de la naştere până la un an, pas cu pas

La rândul sau, prof. dr. Gabriela Radulian de la Institutul de Boli Metabolice şi Nutriţie Nicolae Paulescu, a accentuat asupra necesităţii unei alimentaţii echilibrate pentru copii pentru că obiceiurile alimentare îşi pun amprenta mai târziu.

Medicul a spus că pe lângă echilibrul alimentar este necesară şi o varietate de alimente, cum ar fi fructe, legume, minerale. Pentru şcolari sunt recomandate două pahare de lapte pe zi, unul dimineaţa şi altul seara.

Prof. dr. Gabriela Radulian a accentuat asupra necesităţii existenţei unei abordări multidisciplinare pentru o educaţie echilibrată din punct de vedere nutriţional a copilului, potrivit agerpres.ro.

Medicul a mai spus că profesorii, familia şi, nu în ultimul rând, medicul nutriţionist pot să indice câteva repere privitor la optimizarea stilului de viaţă al copilului. Prin optimizarea stilului de viaţă se înţelege o dietă echilibrată care să conţină toate principiile nutritive şi în egală măsură exerciţii fizice, a subliniat dr. Gabriela Radulian.

Citeşte şi Ce alimente sunt interzise copiilor mici