Pui crocant cu usturoi. Reţeta lui Jamie Oliver

Cunoscutul bucătar Jamie Oliver ne recomandă o reţetă foarte simplă: pui cu crustă crocantă şi usturoi. În plus, acest fel de mâncare se bucură de aroma multor ierburi şi condimente. Încearcă şi tu, iar la final vei descoperi cât de uşor este să îi dai cărnii de pui o crustă frumoasă, aurie şi crocantă. Ai nevoie doar de 25 de minute pentru acest preparat.

RomaniaTV.net
03 aug. 2016, 10:45
Pui crocant cu usturoi. Reţeta lui Jamie Oliver

Ingrediente (2 porţii)

1 căţel de usturoi

1 lămâie

6 biscuiţi cu sare (crackers)

2 linguri unt

pătrunjel, după gust

sare grunjoasă, după gust

piper negru măcinat, după gust

2 linguri (cu vârf) de făină

1 ou

2 bucăţi piept de pui, tăiat file, fără piele

ulei de măsline

Mod de preparare

Cureţi usturoiul şi dai coaja de lămâie prin răzătoare. Pui biscuiţii săraţi într-un procesor de alimente, cu untul, usturoiul, pătrunjelul, coaja de lămâie, sarea şi piperul. Mixezi cu blenderul până când amestecul este foarte fin, apoi torni aceste firimituri pe o farfurie. Presari făina pe o a doua farfurie. Spargi oul într-un bol mic şi îl baţi cu furculiţa. Tai uşor sau crestezi pieptul de pui, până obţii mai multe fileuri.

Baţi carnea cu un ciocan de şniţele, de câteva ori. Dai pieptul de pui prin făină, pe ambele părţi, până este acoperit complet, apoi dai fileul prin ou, iar la final, îl dai prin pesmetul obţinut anterior. Apeşi firimiturile bine pe fileul de pui, astfel încât acestea să stea lipite de carne şi să acopere complet fiecare bucăţică de carne.
Pentru a găti puiul:

Poţi să îl prepari fie la cuptor, fie să îl prăjeşti. Dacă vrei prima variantă, preîncălzeşti cuptorul la cea mai mare temperatură (240 de grade Celsius), pui fileurile de pui pe o tavă şi o dai la cuptor 15 minute.

Dacă prăjeşti carnea, încingi o tigaie la foc mediu, adaugi o cantitate generoasă de ulei de măsline şi prăjeşti pieptul de pui 4-5 minute, pe fiecare parte, până se rumeneşte frumos, capătă o culoare aurie şi o crustă crocantă.Pentru servire:

Fie serveşti pieptul de pui întreg, fie îl tai în fâşii lungi şi le aşezi într-o grămăjoară pe o farfurie. Poţi servi simplu, cu o felie groasă de lămâie, pe care o storci peste pui, fie cu un praf de sare. Dacă vrei, serveşti puiul cu o salată proaspătă sau cu legume, după preferinţă.

Vezi şi reţeta de pui cu ciuperci şi broccoli la tigaie