Pui de bufniţă salvat de pompieri după ce a căzut din cuib

Pompierii din Timişoara au salvat un pui de bufniţă care căzuse dintr-un cuib, în localitatea Chişoda. Pasărea a fost, ulterior, evaluată de medicul veterinar.

08 iun. 2021, 17:01
Pui de bufniţă salvat de pompieri după ce a căzut din cuib

Pui de bufniţă salvat de pompieri. După ce medicii s-au asigurat că puiul de bufniţă este în afara oricărui pericol, acesta a fost urcat de pompieri înapoi în cuib, scrie news.ro

Astăzi, în jurul orei 08:33, am fost solicitaţi de către reprezentanţii Gărzii de Mediu Timiş să intervenim pentru a salva un pui de bufniţă căzut din cuib, în localitatea Chişoda. La faţa locului s-a deplasat un echipaj format din 3 pompieri cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş.
După ce a fost evaluat de către un medic veterinar, pompierii au urcat puiul de bufniţă în cuibul din care căzuse. Acum, puiul este în siguranţă”, anunță reprezentanții ISU Banat.

Citeste si Imaginea zilei vine de la Braşov. Un pui de barză, salvat de pompieri! Micuţului i s-a ataşat o atelă şi a fost urcat din nou în cuib

Un primar din România alungă ciorile cu… bufniţe simulate

Şi apropo de bufniţe, Primăria Arad a apelat la o metodă mai ciudată pentru a-i scăpa pe arădeni de ciori şi de disconfortul pe care acestea îl produc: bufniţa simulată.

Experimentăm metoda bufnița ca să scăpăm de ciori! Încercăm metode de alungare a acestora cu ajutorul bufnițelor simulate, bufnița fiind o pasăre de pradă. Din câte am aflat, sunt locuri în lume în care metoda a funcționat. Sperăm că și la noi!” – a anunţat primarul Călin Bibarţ pe Facebook.

Mesajul edilului a fost însoţit de câteva poze care ilustrează aplicarea „metodei bufniţa” în Parcul Eminescu, unul dintre locurile în care gălăgioasele exemplare îşi fac de cap.

Legea care ocroteşte ciorile în România prevede că „este interzisă capturarea, uciderea, vânarea, folosirea oricăror mijloace sau metode pentru capturarea ori omorârea ciorilor în perioada de reproducere și creștere a puilor precum și pe parcursul rutei spre zonele de cuibărit”.

Citeste si Emmanuel Macron, pălmuit în public. Momentul în care preşedintele Franţei este agresat în timp ce saluta mulţimea VIDEO