Pui de urşi pierduţi de mamă, la Hârşeni. Doar unul a fost găsit VIDEO

În localitatea braşoveană Hârşeni, o familie de urşi trăieşte o poveste tristă. Trei pui de urs s-au pierdut de mamă. Ursoaica, ajunsă în sat, a fost alungată de localnici, iar puii s-au rătăcit. Un pui de urs a decedat, unul este dispărut și doar unul a fost salvat, scrie newsbv.ro.

RomaniaTV.net
26 mai 2020, 08:03
Pui de urşi pierduţi de mamă, la Hârşeni. Doar unul a fost găsit VIDEO

Acesta din urmă a fost dus la rezervația din Zărnești. Puiul de urs este extrem de speriat, deshidratat și slăbit, însă cei care îl ingrijesc speră că-l vor salva, pentru ca apoi să-l elibereze şi să se întoarcă în sălbăticie. Reprezentanţii rezervaţiei din Zărneşti sunt îngrijoraţi pentru puiul dispărut, care nu va putea supravieţui dacă nu-şi găseşte mama.

Citeşte şi Pui de urs filmat pe o stradă din Câmpia Turzii. „Ţine-te după el! Bagă-l în curte la Poliţie” VIDEO

Pentru cel dispărut suntem extrem de îngrijorați întrucât fără mama lui nu are nicio șansă de supraviețuire. Puiul salvat este o fetiță, căreia îi vom spune Bamsey, dar starea ei nu este încă foarte bună. A fost adusă în Sanctuarul LiBearty în jurul orei 3 dimineața, este foarte speriată, deshidratată și slăbită. Micuța Bamsey este monitorizată în permanență și are parte acum de tratament și îngrijire adecvată”, a precizat Paula Ciotloș, reprezentanta Rezervației LiBearty, pentru sursa citată.