Pui ştampila, iei Loganul. Tombolă la Suceava pentru cei care merg la vot

PNL Suceava va organiza în municipiul Suceava o tombolă cu premii constând într-un autoturism Dacia Logan, aparate electrocasnice şi electronice, la care pot participa persoanele care îşi vor exprima votul în ziua alegerilor locale, transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 10:38
Pui ştampila, iei Loganul. Tombolă la Suceava pentru cei care merg la vot

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, candidat al USL pentru funcţia de primar al Sucevei, a declarat că această tombolă este o acţiune de motivare a populaţiei să participe la vot.

El a spus că în democraţie oamenii trebuie să aibă un interes pentru a fi convinşi să meargă la vot, iar acum lumea spune că este sătulă de politicieni din cauza actualei guvernări, care i-a dezamăgit. „Unii nu mai vin la vot şi spun că sunt sătui de politicieni. Încercăm să-i convingem că pot câştiga o Dacia Logan dacă participă la vot. Vor mai fi şi alte premii, aparate electrocasnice, cum ar fi aspiratoare sau electronice, laptop-uri, tablete, telefoane mobile”, a precizat Băişanu.

El a spus că de regulament se vor ocupa juriştii PNL Suceava, adăugând că membrii PNL nu pot participa la tombolă. Băişanu a explicat că populaţia trebuie să vină în număr cât mai mare la alegeri întrucât, în condiţiile actualei legi electorale, un primar este ales cu numărul cel mai mare de voturi, şi nu cu majoritate.

„Acum, cu legea nedemocratică promovată de PDL, nu majoritatea decide care este primarul într-o localitate, ci câştigă cel care are cele mai multe voturi. De aceea este bine ca la aceste alegeri să vină cât mai mulţi alegători, dacă se poate peste 70 la sută dintre ei, pentru ca primarul ales să fie legitim”, a spus Băişanu.

El a susţinut că tombola nu avantaează vreun candidat, ci determină o prezenţă mai mare la urne.