Puiu Mironescu, autorul atentatului cu bombă din Piatra Neamț, ar putea fi eliberat condiționat. A fost condamnat la 15 ani de închisoare

Autorul atentatului cu bombă din Piatra Neamț ar putea fi eliberat mai devreme decât ar fi trebuit inițial, fiind condamnat la 15 ani de închisoare. Puiu Mironescu a plasat o bombă sub mașina unui rival, iar în dosarul său au mai fost arestate și alte persoane.

17 oct. 2023, 15:02
Puiu Mironescu, autorul atentatului cu bombă din Piatra Neamț, ar putea fi eliberat condiționat. A fost condamnat la 15 ani de închisoare
Puiu Mironescu, autorul atentatului cu bombă din Piatra Neamț, ar putea fi eliberat condiționat. A fost condamnat la 15 ani de închisoare

Puiu Mironescu ar putea scăpa mai devreme de pușcărie. Judecătoria Vaslui a admis marţi, 17 octombrie, cererea de eliberare condiţionată a interlopului nemţean Ioan Dumitru (Puiu) Mironescu şi propunerea formulată de Comisia pentru liberare condiţionată a penitenciarului.

Citește și: Autorul atacului mafiot din Iași a fost prins. ”Prințul” prostituatelor fugise în Republica Moldova după ce și-a împușcat rivalul

Puiu Mironescu va scăpa de pușcărie mai devreme

Interlopul Puiu Mironescu a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 15 ani de închisoare pentru terorism, după ce, în 2016, ar fi plătit mai multe persoane pentru a amplasa o bombă sub maşina unui rival, Bogdan Mararu. Acum, el numără zilele până când va vedea din nou lumina zilei.

„În baza art. 587 Cod procedură penală raportat la art. 59 Cod penal din 1969, admite cererea formulată de către petentul condamnat Mironescu Ioan Dumitru şi propunerea formulată de către Comisia pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Vaslui. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Mironescu Ioan Dumitru, anterior executării integrale a pedepsei de 15 ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 45/2014 a Curţii de Apel Bacău, mandat de executare nr. 49/2016. Atrage atenţia condamnatului asupra dispoziţiilor privind revocarea liberării condiţionate”, prevede decizia Judecătoriei Vaslui.

Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 3 zile de la comunicare.

Atentatul din noaptea de 10/11 ianuarie 2013 a fost dejucat de autorităţi, iar cele patru persoane implicate în atentat au fost prinse şi ulterior condamnate la pedepse privative de libertate de 7, 9, 12, respectiv 15 ani. Între momentul atentatului şi cel al reţinerii lui Mironescu, un bărbat care a fost confundat cu Puiu Mironescu a fost împuşcat de mai multe ori într-o parcare subterană din Bucureşti.

În urma anchetei s-a constatat că autorul tentativei de asasinat este Vitalie Proca, un basarabean care a fost plătit în acest scop de fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu. Ultimii doi au fost condamnaţi la 8 ani şi 3 luni, respectiv 11 ani şi 3 luni pentru instigare la tentativă de omor. Cei doi sunt fraţii lui Gheorghe Mararu, ucis cu mai multe focuri de armă în noiembrie 2010, în Piatra Neamţ, de un apropiat al lui Puiu Mironescu.

După ce va fi eliberat condiţionat, Puiu Mironescu are interdicţia 5 ani de a reveni în Piatra Neamţ.

Citește și: Cum arată Alina Stoica, șefa grupării mafiote care a terorizat Spania. Ea este ”Regina Madridului”