Puiu Popoviciu, nou proiect imobiliar în nordul Capitalei. Construieşte sute de apartamente într-o zonă în dezvoltare

Omul de afaceri Puiu Popoviciu revine pe piaţa imobiliară cu un proiect de 120 de milioane de euro. Este vorba despre ansamblul rezidenţial Above în cartierul Pipera din nordul Capitalei, unde vor fi construite peste 600 de apartamente.

16 nov. 2021, 09:20
Puiu Popoviciu, nou proiect imobiliar în nordul Capitalei. Construieşte sute de apartamente într-o zonă în dezvoltare

Aflat la Londra din 2017, cu apel câștigat împotriva extrădării în România, Gabriel Popoviciu lucrează la trei noi proiecte rezidenţiale cu sute de apartamente și vile în București și Voluntari. Investiţiile sunt dezvoltate sub umbrela Metav, o companie care a fost delistată de la bursă şi controlată indirect de Popoviciu, scrie Profit.ro.

Una dintre acestea este ansamblul rezidenţial Above. Prima etapă va începe să fie construită în al semestrul al doilea din 2022, pe un teren de peste două hectare intrat în portofoliul Metav în 2013, după ce a fost achiziţionat de la o firmă a lui Puiu Popoviciu. Lotul se află pe șoseaua Fabrica de Glucoză, care prelungește autostrada A3 până în zona de afaceri Pipera din București. În 2013, Metav a fost despăgubită cu 6,5 milioane de lei pentru exproprierea a șase loturi de pe această stradă, arată sursa citată.

Pe acest teren, Popoviciu vrea să construiască cinci blocuri, cu peste 600 de apartamente, în continuarea complexului Belvedere Residences. Omul de afaceri a dezvoltat în 2018 și 2019 două faze din ansamblul Belvedere, adică 640 de apartamente pe care le-a vândut integral. Pentru realizarea a încă două faze, cu 966 de apartamente, el a vândut cu aproape 15 milioane de euro un teren de 2,4 hectare companiei London Partners, care a continuat construcția.

Puiu Popoviciu, nou proiect imobiliar în nordul Capitalei. Blocuri turn chiar şi cu 18 etaje în ansamblul rezidenţial Above

Prima fază a proiectului Above va cuprinde două turnuri 3S+D+P+18 etaje. Tot în această fază se va dezvolta și un corp de clădire cu regim de înălțime 3S+D+P+10 etaje duplex, cu facilități de recreere la nivelul parterului și demisolului, respectiv sală de fitness, piscină, spa și un spațiu multifuncțional de tip hub & spoke. Începerea construcției primei faze a proiectului este estimată pentru semestrul al II-lea din 2022, cu termen de finalizare de 24 de luni, au precizat reprezentanții investitorului, conform Profit.ro.

A doua fază a proiectului cuprinde două corpuri de clădire 3S+P+9 etaje, amplasate complementar.

Cel mai ambițios proiect realizat de Metav este chiar în locul parcului industrial de lângă aeroportul Băneasa. Popoviciu deține aici un teren de aproape 20 de hectare pentru care a elaborat un Plan Urbanistic Zonal, aflat în etapa finală de avizare. Omul de afaceri vrea să construiască un  ansamblu de locuințe, comerț, servicii, birouri, logistică și depozitare, cu o suprafață desfășurată de circa 650.000 de metri pătrați, echivalentul unei investiții de peste 300 de milioane de euro. În cadrul acestui proiect pot fi ridicate peste 1.000 de apartamente.

Citeşte şi: Puiu Popoviciu nu va fi extrădat din Anglia. Înalta Curte a decis că nu a avut parte de o judecată dreaptă în România

Gabriel Popoviciu este cunoscut pe piața imobiliară, în special, pentru dezvoltarea Zonei Comerciale Băneasa, care cuprinde mall-ul Băneasa Shopping City din București.

Proiectul Băneasa, dezvoltat de Gabriel Popoviciu și asociatul său Radu Dimofte, a atras o investiție inițială de 165 milioane de euro în zona comercială, 46 milioane de euro în cea rezidențială și 45 milioane de euro în cea de birouri, potrivit companiei dezvoltatoare Băneasa Developments. Aceasta reprezintă una dintre cele mai mari investiții realizate până acum pe piața imobiliară din România, după complexul AFI Cotroceni.

Citeşte şi: Cum a reușit omul de afaceri Puiu Popoviciu să convingă Înalta Curte de la Londra că nu a avut parte de o judecată dreaptă în România

Pe lângă banii încasați anual din chirii, proiectul Băneasa i-a adus lui Gabriel Popoviciu și o condamnare la șapte ani de închisoare cu acuzația de complicitate la abuz în serviciu și dare de mită în dosarul Ferma Băneasa, vizând fapte legate de tranzacționarea la un preț subevaluat a unui teren de 224,6 de hectare de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) București, prin care s-au produs prejudicii de peste 335 de milioane de lei statului și aproape 620 de milioane de lei USAMV.

Citeşte şi: Dinamităm dosarul „Băneasa”! Dezvăluiri cu documente exclusive! Abuzurile ireale ale lui Nicolae Marin, actualul procuror-şef SIIJ! Cum l-a ameninţat pe Puiu Popoviciu noaptea în sediul DNA şi cum l-a „şantajat” pe Gigi Becali cu un dosar de mărturie mincinoasă ca să declare ce „trebuie”!?

Omul de afaceri a câștigat însă, anul acesta, apelul înaintat Înaltei Curți de Justiție a Marii Britanii împotriva extrădării sale către România, pe motiv că nu a avut parte de un proces corect în România.

Citeşte şi: Stelian Ion, despre extrădarea lui Puiu Popoviciu: „Instanţa din Marea Britanie a dat o decizie care sancţionează cumva instanţa română, ceea ce este foarte grav”