Puiu Popoviciu nu va fi extrădat din Anglia. Înalta Curte a decis că nu a avut parte de o judecată dreaptă în România

Puiu Popoviciu poate rămâne în Anglia. Înalta Curte de Justiţie a Marii Britanii a refuzat extrădarea sa în România.

11 iun. 2021, 14:53
Puiu Popoviciu nu va fi extrădat din Anglia. Înalta Curte a decis că nu a avut parte de o judecată dreaptă în România

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a câştigat la Înalta Curte a Regatului Unit apelul la decizia de extrădare în România. Puiu Popoviciu a fost condamnat în România la 7 ani de închisoare cu executare în dosarul „Ferma Băneasa”.

Decizia din Marea Britanie este definitivă şi spune că Puiu Popoviciu nu a avut parte de o judecată corectă la noi în ţară.

Puiu Popoviciu a fost condamnat în România la 7 ani de închisoare cu executare în dosarul „Ferma Băneasa”

Gabriel „Puiu“ Popoviciu a fost condamnat, pe 2 august 2017, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 7 ani închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, în dosarul „Băneasa“.

Răsturnare de situaţie în dosarul lui Puiu Popoviciu. S-a anulat decizia de confiscare a terenului pe care se află Ikea şi Mall Băneasa

În prima instanţă, Popoviciu a fost condamnat de judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel Bucureşti, care între timp a ieşit la pensie, la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul privind înstrăinarea frauduloasă a terenului de 220 de hectare din Băneasa, care au aparţinut Universităţii de Agronomie şi pe care se află acum Mall Băneasa, Ikea şi Ambasada SUA.

Ulterior, Înalta Curte a confirmat decizia lui Tudoran, însă i-a scăzut pedeapsa lui Popoviciu la 7 ani de închisoare.

Dinamităm dosarul „Băneasa”! Dezvăluiri cu documente exclusive! Abuzurile ireale ale lui Nicolae Marin, actualul procuror-şef SIIJ! Cum l-a ameninţat pe Puiu Popoviciu noaptea în sediul DNA şi cum l-a „şantajat” pe Gigi Becali cu un dosar de mărturie mincinoasă ca să declare ce „trebuie”!?


loading...
Partenerii noștri