Puiul tău e bolnavior? Vezi ce medicamente NU trebuie să-i dai

Copiii, în special cei cu vârste cuprinse între unu şi doi anişori, sunt mai vulnerabili decât adulţii la reacţii alergice provocate de medicamente, aşa că e bine să te gândesti de două ori înainte de a-i da micuţului tău pastile pe bază de reteţă sau care se vând la liber, inclusiv cele naturiste.

RomaniaTV.net
13 mai 2014, 07:14
Puiul tău e bolnavior? Vezi ce medicamente NU trebuie să-i dai

Dacă juniorul tău curios ingerează accidental orice fel de medicamente, sună imediat la 112 şi cere ajutor medical. Vezi mai departe ce tipuri de pastile să nu dai sub nicio formă unui copil între 12 şi 24 de luni.

1. Aspirina

Niciodata nu trebuie sa-i dai copilului de pana la 19 ani aspirina sau medicamente ce contin aspirina. Acest medicament iti poate face micutul vulnerabil la sindromul Reye – o boala rara, dar care poate fi fatala. Nu pleca de la premisa ca medicamentele pentru copii nu contin aspirina! Citeste eticheta cu atentie (aspirina este denumita uneori „acid acetilsalicilic“ ori „salicilat“) si intreaba medicul sau farmacistul daca nu esti sigura in privinta vreunui medicament.

2. Medicamente fara reteta pentru tuse si raceala

Specialistii te sfatuiesc sa nu le dai copiilor mici medicamente pentru tuse si raceala. Studiile au aratat ca acestea nu ii ajuta deloc pe copiii din aceasta grupa de varsta (12-24 de luni). In plus, ele pot fi daunatoare cand micutul primeste mai mult decat doza recomandata.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.