Pune pâine uscată în oala în care prepari varza. Trucul care a revoluționat bucătăriile româncelor!

Cine nu a mâncat măcar o dată varză călită sau varză la cuptor? Acest preparat delicios este printre mâncărurile tradiționale preferate și are o mulțime de beneficii.

31 ian. 2022, 22:02
Pune pâine uscată în oala în care prepari varza. Trucul care a revoluționat bucătăriile româncelor!

Pune pâine uscată în oala în care prepari varza. De multe ori, acest aliment nu are un miros prea plăcut, iar acest lucru se reflectă și în gustul preparatului. Tot ce trebuie să știme este că o bucată de pâine uscată pusă în vasul în care se fierbe varza sau conopida, ori deasupra vasului, va absorbi mirosul.

Pune pâine uscată în oala în care prepari varza. Trucul care a revoluționat bucătăriile româncelor!

Varza proaspătă albă sau roşie se păstrează astfel: se leagă cu sfoară rădăcinile şi se atârnă de o bară, cu cotorul în sus, fără să se atingă între ele. Înainte de a da o friptură la cuptor, pune o coajă de banana alături de aceasta sau sub friptură, pentru a obţine un preparat mai suculent.

Dacă adăugaţi în apa clocotită puţină zeamă de lămâie, legumele puse la fiert nu se mai înnegresc.

Varza este bogată în fitonutrienți, antioxidanți, vitamine și minerale. Printre substanțele active se numără: vitamina C, vitamina A, vitamina K, glutamină, acid folic, acid lactic, betacaroten, vitaminele B1, B6 și B9, vitamina E, calciu, sodiu, potasiu, fier, fosfor și iod.

Consumul de varză susține sistemul imunitar și poate grăbi vindecarea în caz de răceală, gripă sau infecții ale tractului respirator. Poate calma și durerea, prin aplicarea de comprese cu suc sau foi de varză.

Citește și: Dieta cu murături. Pierzi 2,5 kilograme în doar trei zile fără prea mari eforturi. Iată cum ar trebui să arate mesele tale
 

Din punct de vedere neurologic, varza este un tonic excelent, combate stresul, oboseala și previne apariția unor boli degenerative, cum sunt Parkinson și Alzheimer. Stimulează și circulația sîngelui, îmbunătățind ușor atenția și starea de spirit. Unii specialiști o recomandă și în tratamentul depresiilor nu foarte grave.

Varza ne ajută și să luptăm cu îmbătrânirea, din toate punctele de vedere, Vitamina A din compoziție ne menține vederea la cote maxime, iar antioxidanții, vitaminele A, B și C ajută pielea să se regenereze, să se mențină luminoasă și proaspătă. Poți aplica suc de varză pe piele atunci când aceasta este uscată, obosită sau iritată.

Citește și: Varză murată pentru la iarnă, cea mai delicioasă reţetă. În ce trebuie să o pui ca să-ţi iasă zeama limpede