Pune sare peste buretele cu care speli vasele. Toate gospodinele trebuie să afle ce se ascunde în spatele acestui truc

Gospodinele se pregătesc intens de sărbători, așa că au început deja curățenia. Pentru a veni în înâmpinarea ta, îți arătăm un truc pe care e musai să îl știi.

09 dec. 2022, 18:13
Pune sare peste buretele cu care speli vasele. Toate gospodinele trebuie să afle ce se ascunde în spatele acestui truc

Gospodinele se întrec în mici ”secrete” care să le ajute să facă curățenie cât mai rapid. Noi venim în ajutorul tău și îți prezentăm un mic truc de care trebuie să ții cont.

Ce se întâmplă dacă pui sare peste buretele cu care speli vasele. Toate gospodinele trebuie să știe

Cu toții știm că sarea adăugată în mâncare dă o savoare aparte, însă iată că vom descoperi că sarea nu este bună doar la gătit. De regulă în bucătărie se strâng cele mai mari bacterii și acest lucru ne dă de multe ori bătaie de cap, mai ales că este locul în care servim masa și atunci igiena este foarte importantă. Foarte multe gospodine s-au obișnuit să schimbe frecvent buretele de vase, tocmai pentru a nu se depune bacterii. Acest lucru nu va mai fi necesar, dacă puneți sare peste el. De ce? Pentru că sarea vine în ajutor și îndepărtează toate bacteriile patogene care nu ar trebui să se afle pe suprafața buretelui. Tot ce trebuie să faci este să ai la îndemână un bol în care să pui buretele, iar mai apoi să presari  două linguri de sare peste acesta și o cană de oțet alb. Buretele trebuie lăsat în amestec timp de 15 minute, iar mai apoi trebuie întors pe partea cealaltă. După aceea, trebuie să îl lași timp de două ore în soluție.

Citește și : Trucul prin care poţi curăţa eficient maşina de spălat. Rufele tale vor fi mult mai curate

Cât periculoasă este sarea în alimente

Cu toate că dă un gust aparte mâncării, sarea este foarte periculoasă. Consumul excesiv al acestui aliment a fost asociat cu riscul creșterii tensiunii arteriale, bolilor cardiace sau a accidentului vascular cerebral.

Statisticile medicale demonstrează că în România, se consumă de două ori mai multă sare decât Organizația Mondială a Sănătății recomandă. De curând, oamenii de știintă au afirmat că sodiul nu este atât de periculos pentru organism precum s-a crezut până acum.

Citește și : De ce să torni săpun lichid în toaletă. Trucul pe care trebuie neapărat să îl știi

Așadar, dacă până acum obișnuiam să consumăm destul de multă sare, este momentul să renunțăm urgent la acest obicei, dacă nu vrem să avem în timp probleme de sănăate.