Purtarea măştii în aer liber ar putea deveni obligatorie în toată ţara. Iohannis: „Dacă experţii recomandă asta, eu sunt de acord”

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre impunerea obligativității purtării măștii de protecție pe tot cuprinsul țării, inclusiv în aer liber. Acesta a precizat că dacă experții vor recomanda acest lucru, el va fi de acord.

RomaniaTV.net
07 oct. 2020, 15:40
Purtarea măştii în aer liber ar putea deveni obligatorie în toată ţara. Iohannis: „Dacă experţii recomandă asta, eu sunt de acord”

Avem localități unde purtarea măștii în aer liber este obligatorie. Dacă e recomandată de experți, va fi impusă. În principiu, dacă experții ar recomanda așa ceva, eu sunt de acord. Dacă Comitetul Național, cu experții din Comitetul Național, vor recomanda această măsură generalizată, atunci politicienii vor dispune această măsură. Acum nu există această recomandare”, a precizat Klaus Iohannis.

Citeşte şi Klaus Iohannis, după un nou record de cazuri: „Nu e nevoie să închidem toată ţara”

Anterior, şi medicul Adrian Streinu-Cercel recomandase purtarea măştii şi în aer liber, mai cu seamă în zonele foarte aglomerate.

Toată lumea ar trebui să poarte mască de dimineață și până seara. Nu ar trebui să vedem pe nimeni pe stradă fără mască. Virusul se găsește în atmosferă, pe stradă, mai ales unde sunt zone ultra circulate și sunt mașini în trafic. Vă dați seama că acele mașini ridică pur și simplu în aerul pe care noi îl respirăm o serie de particule care unele dintre ele sunt contaminate și cu SARS-CoV-2”, a spus dr. Adrian Streinu-Cercel la Antena 3.