Purtarea măştii în spaţiile deschise ar putea deveni obligatorie şi în Prahova. Propunere către CNSU

Record de infectări în Prahova, singurul judeţ din România cu peste 100 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. În contextul răspândirii rapide a coronavirusului la nivel judeţean, autorităţile au propus Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă obligativitatea purtării măştii de protecţie şi în spaţiile deschise din judeţ.

RomaniaTV.net
29 iul. 2020, 11:06
Purtarea măştii în spaţiile deschise ar putea deveni obligatorie şi în Prahova. Propunere către CNSU

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a solicitat măsura purtării obligatorii a măștii în spații publice deschise și locuri aglomerate pentru întreg județul iar, în momentul de față, autoritățile prahovene așteaptă aprobarea Hotărârii de Guvern după propunerile de ieri seară ale CNSU.

Citeşte şi: Vâlcea, al treilea judeţ în care masca va deveni obligatorie şi în spaţiile deschise aglomerate

În Prahova urmează să fie convocată o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în care se vor supune spre dezbatere şi aprobare noi măsuri, printre care şi obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile deschise.

Vâlcea, al treilea judeţ din România în care masca va deveni obligatorie

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea a decis miercuri că purtarea măştii de protecţie va deveni obligatorie şi în spaţiile aglomerate din tot judeţul. Hotărârea vine în condiţiile în care autorităţile din Argeş şi Dâmboviţa au impus obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. De asemenea, la nivelul judeţului Prahova, autorităţile iau în calcul să ia o astfel de măsură, pe fondul creşterii numărului de infecţii cu noul coronavirus.

Citeşte şi: Dâmboviţa, al doilea judeţ după Argeş care impune purtarea obligatorie a măştilor pe stradă. Explicaţiile prefectului

La solicitarea prefectului Tiberiu Costea, membrii CJSU Vâlcea au adoptat o serie de noi măsuri suplimentare pentru gestionarea pandemiei de coronavirus (SARS-CoV-2) în județ, în condițiile creșterii numărului de cazuri de persoane confirmate pozitiv în ultimele săptămâni.

Astfel, purtarea măștii de protecție va deveni obligatorie și în spațiile deschise aglomerate din tot județul, respectiv în târguri de zi, târguri săptămânale, piețe agro-alimentare, ștranduri, piscine, gări, autogări, stații de transport în comun etc. De asemenea, în spațiile deschise aglomerate în care se manipulează /selectează produse și mărfuri este obligatorie și purtarea mănușilor de protecție.