Purtarea măştilor devine obligatorie în Bacău şi într-o comună din Alba. Măsuri pentru protecţie au fost luate şi în Buzău

Autoritățile locale din municipiul Buzău au decis în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență purtarea obligatorie a mijloacelor de protecție a gurii și a nasului în toate mijloacele de transport în comun, dar și în toate locurile publice.

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 07:45
Purtarea măştilor devine obligatorie în Bacău şi într-o comună din Alba. Măsuri pentru protecţie au fost luate şi în Buzău

Desfășurarea oricărei activități de producție sau servicii se va desfășura obligatoriu cu purtarea dispozitivelor de protecție a gurii și nasului de către toți salariații. De asemenea, autoritățile au stabilit ca asociațiile de proprietari din Buzău să asigure paza, mentenanța și alimentarea permanentă a dispenserlor cu dezinfectaţi montate în scările blocurilor, aşa cum au dispus autorităţile centrale.

Citește și: Măştile de protecţie, obligatorii în şase judeţe din România începând de LUNI 6 APRILIE. Alte două judeţe vor să adopte această măsură

Purtarea măştilor de protecţie a devenit obligatorie începând de marţi şi în Bacău. Însă pentru a acoperit gura și nasul se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie.

„Este o decizie prin care limităm răspândirea comunitară a noului tip de coronavirus, în caz de tuse sau strănut. Ne protejăm şi pe noi, şi pe cei din jurul nostru. În cazul în care o persoană aflată într-un spaţiu public este infectată, dar nu prezintă simptome, purtarea unui mijloc de protecţie reduce riscul răspândirii”, declară prefectul Liviu Miroşeanu, potrivit Mediafax.

Judeţul Bacău devine astfel al șaptelea din România care aplică această regulă. Purtarea măștii fiind obligatorie și în Hunedoara, Maramureş, Galaţi, Vaslui, Iaşi şi Suceava.

De asemenea, purtarea  măştilor de protecţie a devenit obligatorie, începând de marţi, și în oraşul Câmpeni, din Munţii Apuseni, prima unitate administrativ-teritorială din judeţul Alba în care autorităţile adoptă o astfel de măsură.

„Se instituie, pe perioada stării de urgenţă, obligativitatea de a purta mască pentru toţi cetăţenii, cât şi pentru persoanele care tranzitează oraşul Câmpeni, începând din 7 aprilie 2020”, este hotărârea adoptată de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit unui anunţ postat pe site-ul Primăriei Câmpeni.

Populaţia oraşului Câmpeni este de aproximativ 8.000 de persoane.