Puşca de vânătoare a lui Alexandru Ioan Cuza, scoasă la licitaţie. Cât valorează arma

Publicat: Duminică, 21 Octombrie 2018 09:30 // Actualizat: Duminică, 21 Octombrie 2018 09:30 // Sursa: romaniatv.net

Puşca de vânătoare, cu mecanismul inscripţionat "Manufactura Română", purtând pe ţeavă monograma princiară aurită a lui Alexandru Ioan Cuza, datată mijlocul secolului XIX, o raritate pentru colecţionari, este pusă în vânzare de Artmark, în Licitaţia de Arme de Colecţie şi Militaria. Preţul de pornire este de 4.000 de euro, scrie News.ro.

Foto: artmark.ro

Astfel, pasionaţii şi colecţionarii au posibilitatea să achiziţioneze: o excepţională Sabie otomană, cu teacă şi mâner din argint gravat şi cu lamă damaschinată cu aur cu efigia sultanului Abdulmejid I, din 1850 (preţ de pornire: 4.500 de euro) sau o extrem de rară Katana japoneză, realizată de maestrul Shikkake, în perioada Muromachiadică cca. 1450 (preţ de pornire: 5.000 de euro).

Dar marea istorie este alcătuită din mici istorii, aşa cum sunt de fapt şi modestul Pat de campanie, de general, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial (preţ de pornire: 200 de euro), Telefonul german, de front, cu manivelă, Berlin, 1940 (preţ de pornire: 100 de euro)  sau numeroasele hărţi, medalii, insigne, fotografii, precum şi alte obiecte care poartă încă urmele trecutului.

Licitaţia de Arme de Colecţia şi Militaria va avea loc pe 25 octombrie, de la ora 20.30, la Palatul Cesianu-Racoviţă din Bucureşti. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
licitatie arme licitatie artmark pusca alexandru ioan cuza
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7287
RON
20 Jun
noapte 19 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H