Puterea miraculoasă a mugurilor. Ce este GEMOTERAPIA şi ce afecţiuni poate trata

Gemoterapia este o ramură a fitoterapiei ce foloseşte extractele din muguri de plante sau alte ţesuturi vegetale embrionare. Acestea au stocată, în miniatură, toată puterea plantelor. Un domeniu nou şi în plină expansiune, gemoterapia este folosită atât în tratamente de sănătate, cât şi de frumuseţe.

22 mai 2014, 14:49
Puterea miraculoasă a mugurilor. Ce este GEMOTERAPIA şi ce afecţiuni poate trata

„Medicina mugurilor” a început să fie folosită pe scară largă în anii ’60. Medicul belgian Pol Henry s-a aplecat asupra ipotezei că meristemul, ţesutul vegetal care constituie zona de creştere a plantelor, înglobează energia lor. Celulele embrionare înglobează mai multe vitamine, minerale şi oligoelemente decât orice altă parte a plantei. Deci din muguri poate fi extrasă toată puterea plantei, scrie curademiere.ro.

Citeşte şi Cele mai BUNE şi EFICIENTE remedii ANTICELULITĂ. Iată cu ce trebuie să masezi pielea

Acest tip de medicină convenţională poate trata diferite afecţiuni. De exemplu, mugurii de coacăze întăresc imunitatea organismului, iar cei de mur pot preveni bronşita cronică şi luptă cu osteoporoza.

Cosmetica este un teren intereresant pentru folosirea mugurilor. Singuri sau înglobaţi în anumite creme, aceste celule vegetale sunt folosite în diferite produse. Mugurii de fag sunt adevărate arme împotriva îmbătrânirii. Ei favorizează oxigenarea celulară, hidratarea pielii şi diminuează profunzimea ridurilor. Mugurii de migdal sunt bogaţi în flavonoide drenante şi intră în compoziţia produselor de slăbit destinate luptei cu celulita apoasă.

Citeşte şi Super medicamente obţinute din seminţe germinate

Un studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry în 2011 a sugerat că mugurii de plop ar întârzia îmbătrânirea celulelor pielii. De asemenea, mugurii de sorb favorizează circulaţia sanguină.

Citeşte şi Aliment MIRACULOS: De ce trebuie să încerci neapărat propolisul