Putin a dat ordinul. Rusia evacuează deja una dintre regiunile anexate

Anunţul vine în momentul în care armata ucraineană a anunţat, joi, că a recucerit cinci localităţi din regiune, după ce a anunţat miercurea trecută eliberarea altor cinci oraşe.

14 oct. 2022, 06:33
Putin a dat ordinul. Rusia evacuează deja una dintre regiunile anexate

Putin a anunţat că Rusia va ajuta la organizarea evacuării locuitorilor regiunii Herson din sudul Ucrainei, în urma unei solicitări formulate, joi, de către administraţia regională de ocupaţie rusă, a declarat vicepremierul rus Marat Khousnullin la televiziunea rusă, relatează AFP.

”În urma apelului şefului regiunii Herson a Federaţiei Ruse, Vladimir Saldo, guvernul a decis să organizeze asistenţă pentru evacuarea locuitorilor din regiune în alte regiuni ale ţării”, a declarat vicepremierul rus Marat Khousnullin la televiziunea rusă.

”Vom oferi tuturor cazare gratuită şi tot ce este necesar”, a mai spus el, fără a oferi nicio informaţie referitoare la numărul de persoane care ar putea fi afectate.

Contraofensiva lui Zelenski. Ucraina a lovit un bloc de locuinţe de pe teritoriul Rusiei VIDEO
În cursul zilei de joi, autorităţile ruse de ocupaţie din regiunea Herson i-au cerut lui Putin să organizeze evacuarea civililor din acest teritoriu anexat de Rusia la sfârşitul lunii septembrie şi care este vizat de o contraofensivă a armatei ucrainene.

”Am sugerat ca toţi locuitorii regiunii Herson care doresc să se protejeze de atacurile cu rachete (ucrainene) să poată merge în alte” regiuni ale Rusiei, a declarat şeful administraţiei regionale de ocupaţie, Vladimir Saldo.

”Luaţi-vă copiii şi plecaţi”, a îndemnat el într-un discurs difuzat pe reţelele sociale, stând în spatele unui birou, cu steagul Rusiei în spate.

Vladimir Saldo a cerut Rusiei să ofere ”ajutorul” necesar ”organizării unei astfel de acţiuni”. El a subliniat că, la rândul său, a oferit ajutor ”în primul rând” locuitorilor localităţilor de pe malul drept al fluviului Nipru, în vederea evacuării lor.

Războiul din Ucraina. Oamenii din Lutsk au îngenuncheat pe stradă la vederea convoiului cu cadavrele soldaţilor ucraineni
Locuitorii evacuaţii vor fi duşi în regiunile ruseşti cele mai apropiate de cea a Hersonului, a spus el, menţionând peninsula Crimeea, anexată în 2014 de Moscova, şi regiunile Rostov, Krasnodar şi Stavropol, din sudul Rusiei.

Anunţul vine în momentul în care armata ucraineană a anunţat, joi, că a recucerit cinci localităţi din regiune, după ce a anunţat miercurea trecută eliberarea altor cinci oraşe.

Preşedintele Dumei: „Paharul răbdării s-a terminat, iar regimul de la Kiev poate fi considerat acum terorist”. Medvedev anunţă dezmembrarea Ucrainei